×
Home Nieuws Livescore

Van Praag noemt kritiek VEB 'sneu' tijdens aandeelhoudersvergadering Ajax.

Van Praag noemt kritiek VEB 'sneu' tijdens aandeelhoudersvergadering Ajax.
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 11:32 uur

Tijdens een opmerkelijke bijeenkomst van de aandeelhouders van Ajax heeft Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen, zijn ongenoegen geuit over de kritiek die geuit werd door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) met betrekking tot zijn aanstelling. Van Praag noemde de kritiek 'sneu' en benadrukte dat hij volledig achter zijn benoeming staat. De uitspraken van Van Praag zorgden voor verdeeldheid onder de aanwezige aandeelhouders, die verdeeld waren over de steun voor de voorzitter.

De VEB had eerder publiekelijk twijfels geuit over de geschiktheid van Van Praag voor de rol van voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. De kritiek van de VEB leidde tot een verhitte discussie tijdens de vergadering, waarbij verschillende aandeelhouders hun standpunten naar voren brachten. Sommigen steunden de visie van Van Praag en prezen zijn ervaring en toewijding aan de club, terwijl anderen juist kritiek uitten op zijn leiderschap en besluitvorming.

Ondanks de verdeeldheid onder de aandeelhouders bleef Van Praag vastberaden en benadrukte hij dat hij zich volledig inzet voor het welzijn en de groei van Ajax. De voorzitter benadrukte dat hij open staat voor constructieve feedback, maar dat hij zich niet laat weerhouden door negatieve kritiek. De uitkomst van de bijzondere aandeelhoudersvergadering zal naar verwachting verdere discussies en debatten binnen de club en daarbuiten aanwakkeren.