×
Home Nieuws Livescore

Van Praag ontkent voordracht Van Oostveen als Ajax-directeur.

Van Praag ontkent voordracht Van Oostveen als Ajax-directeur.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 20 mei 2024 21:56 uur

Voormalig KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft recentelijk alle geruchten ontkracht die beweerden dat hij Bert van Oostveen heeft voorgedragen als potentiële nieuwe algemeen directeur van Ajax. Eerder circuleerden berichten dat Van Praag achter de schermen Van Oostveen naar voren had geschoven voor de positie, maar deze speculaties zijn door Van Praag zelf van de hand gewezen. De bestuursraad van Ajax zou naar verluidt niet akkoord zijn gegaan met de voordracht van Van Oostveen, maar Van Praag benadrukt dat hij nooit de naam van Van Oostveen heeft laten vallen in deze context.

Van Praag, die een lange staat van dienst heeft in de Nederlandse voetbalwereld, staat bekend om zijn integriteit en transparantie. Hij benadrukt dat hij altijd volgens de regels en procedures handelt en dat hij geen enkele invloed heeft proberen uit te oefenen op de benoeming van de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De geruchten die de ronde deden over zijn mogelijke betrokkenheid bij de voordracht van Van Oostveen noemt hij dan ook ongegrond en misleidend.

Hoewel de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur voor Ajax nog steeds gaande is, benadrukt Van Praag dat hij geen enkele rol speelt in dit proces. Hij staat open voor samenwerking met de club, maar zal zich niet mengen in de interne besluitvorming. Van Praag blijft zich focussen op zijn eigen werkzaamheden en zal zich niet laten afleiden door valse beschuldigingen of speculaties.