×
Home Nieuws Livescore

Manchester United verrast fans met sensationele transfer: Nieuwe doelman Altay Bayindir maakt droomdebuut!

Manchester United verrast fans met sensationele transfer: Nieuwe doelman Altay Bayindir maakt droomdebuut!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 11:24 uur

Manchester United heeft op de valreep van de transfermarkt een verrassende nieuwe aanwinst gepresenteerd. De Engelse topclub heeft namelijk de Turkse doelman Altay Bayindir weten te strikken. Bayindir komt over van Fenerbahçe, waar hij de afgelopen jaren de eerste keeper was.

Manchester United heeft via officiële kanalen laten weten dat Bayindir de nieuwe aanwinst is. In Turkije stond hij bekend als de betrouwbare sluitpost van Fenerbahçe, waar hij samen speelde met onder andere Dusan Tadic en Sebastian Szymanski. Bij zijn voormalige club had Bayindir nog een contract tot 2027. Naar verluidt heeft Manchester United zo'n zes á zeven miljoen euro overgemaakt naar Fenerbahçe om de transfer mogelijk te maken.

De komst van Bayindir betekent dat hij de rol van Dean Henderson zal overnemen. Henderson maakte onlangs de overstap naar Crystal Palace voor een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro. Het is echter niet de bedoeling dat Bayindir direct de concurrentiestrijd aangaat met André Onana, die ook onderdeel uitmaakt van het team.

Bayindir heeft sinds 2019 het doel verdedigd bij Fenerbahçe. Daarvoor speelde hij voor Ankaragücü. De transfer naar Istanbul kostte destijds 1,5 miljoen euro. Nu maakt hij dus de overstap naar Manchester United, waar hij zijn talenten verder kan ontwikkelen.

De fans van Manchester United hebben al enthousiast gereageerd op de komst van Bayindir. Via social media laten zij weten blij te zijn met de nieuwe aanwinst. De club zelf heeft ook hun blijdschap geuit en Bayindir verwelkomd met een tweet waarin staat: "Onze GK Union: ➕1️⃣ Welkom bij United, @AltayBayindir_1! 🇹🇷🧤 #MUFC".