×
Home Nieuws Livescore

Aandeelhouders Ajax stellen vragen over Van Praag en Kroes.

Aandeelhouders Ajax stellen vragen over Van Praag en Kroes.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2024 00:08 uur

Een selecte groep investeerders van een vooraanstaande voetbalclub uit Amsterdam heeft onlangs hun bezorgdheid geuit over de rol van Michael van Praag en Alex Kroes. Volgens een verklaring van hun juridisch adviseur, die in handen is van een gerenommeerd Nederlands dagblad, hebben de aandeelhouders enkele prangende vragen omtrent de handel en wandel van deze twee prominenten binnen de club. De directie van de betreffende voetbalvereniging heeft toegezegd dat zij tijdens een aankomende speciale aandeelhoudersvergadering de nodige verheldering zullen verschaffen.

De kwestie rondom Van Praag en Kroes lijkt daarmee een nieuw hoofdstuk te krijgen in de aanhoudende saga die de club al enige tijd in zijn greep houdt. Met de aandeelhouders die nu openlijk hun zorgen uiten, wordt de druk op de directie van de club verder opgevoerd. De Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) belooft dan ook een cruciaal moment te worden waarin de bestuurders van de club zich zullen moeten verantwoorden en duidelijkheid zullen moeten verschaffen over de gang van zaken.

De onthullingen in de brief van de advocaat werpen een nieuw licht op de interne machtsverhoudingen en besluitvormingsprocessen binnen de club. Met de aandeelhouders die nu hun stem laten horen, lijkt de eens zo stabiele koers van de voetbalclub verder te wankelen. Het is afwachten hoe de directie zal reageren op de aankomende vragen en of zij in staat zullen zijn om het vertrouwen van de investeerders te herstellen.