×
Home Nieuws Livescore

AZ slaat toe met sensationele transfer: Ibrahim Sadiq versterkt de gelederen voor maar liefst 4 miljoen euro!

AZ slaat toe met sensationele transfer: Ibrahim Sadiq versterkt de gelederen voor maar liefst 4 miljoen euro!
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 09:36 uur

AZ heeft zich versterkt met een nieuwe aanwinst, Ibrahim Sadiq. De 22-jarige vleugelaanvaller maakt de overstap van BK Häcken naar Alkmaar voor een bedrag van vier miljoen euro. Hij heeft een contract getekend voor vijf seizoenen bij AZ.

Sadiq zal de positie van Jesper Karlsson overnemen, die onlangs naar Bologna is vertrokken. De Ghanese aanvaller heeft zich aan het begin van de week gemeld bij AZ voor een medische keuring. Vervolgens is hij teruggevlogen naar Zweden om donderdagavond nog mee te spelen in de Europa League-return van BK Häcken tegen Aberdeen.

"Ik kan het bijna niet geloven, het voelt als een droom die uitkomt", reageert Sadiq op zijn transfer naar Alkmaar. "AZ heeft me echt graag willen hebben en dat geeft me een goed gevoel." Max Huiberts, de directeur voetbalzaken van AZ, is overtuigd van de kwaliteiten van de buitenspeler. "Ibrahim heeft de afgelopen twee jaar constant gepresteerd bij BK Häcken. We wilden graag nog een aanvaller erbij hebben en daarom hebben we besloten om voor Ibrahim te gaan."

Sadiq staat bekend om zijn snelheid en kan zowel op de rechter- als linkerflank spelen, maar ook in de spits. Bij BK Häcken heeft hij dit seizoen al elf doelpunten en twee assists op zijn naam staan in vijftien wedstrijden over alle competities. AZ had aanvankelijk ook interesse in Million Manhoef, maar Vitesse vroeg te veel geld voor hem.

De supporters van AZ kunnen niet wachten om Sadiq in actie te zien. De club heeft de komst van de nieuwe aanwinst ook op social media aangekondigd met een enthousiaste tweet. Het is nu afwachten hoe Sadiq zich zal gaan ontwikkelen bij zijn nieuwe club en welke successen hij zal behalen in Alkmaar.