×
Home Nieuws Livescore

United-iconen willen afschaffing VAR voor meer spelplezier

United-iconen willen afschaffing VAR voor meer spelplezier
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024 09:48 uur

Voormalige voetbalgrootheden Wayne Rooney, Roy Keane en Andy Cole hebben recentelijk hun ongenoegen geuit over de huidige stand van zaken met betrekking tot de VAR in het Engelse voetbal. De iconische spelers, die allen hun sporen hebben verdiend bij Manchester United, pleiten gezamenlijk voor de afschaffing van de videoscheidsrechter in de Premier League. Volgens Rooney, Keane en Cole heeft de introductie van de VAR een negatieve invloed gehad op het spelplezier en de dynamiek van de wedstrijden.

In een gezamenlijke verklaring benadrukken de voormalige United-sterren dat de VAR heeft geleid tot een verlies van spontaniteit en emotie binnen het voetbal. Rooney, Keane en Cole zijn van mening dat de constante onderbrekingen en controversiële beslissingen van de videoscheidsrechter afbreuk doen aan de essentie van het spel. Ze stellen dat de VAR de natuurlijke flow en passie van het voetbal heeft aangetast, waardoor zowel spelers als fans worden benadeeld.

De drie legendarische voetballers roepen de autoriteiten in het Engelse voetbal op om serieus te overwegen om de VAR af te schaffen en terug te keren naar een meer traditionele vorm van arbitrage. Volgens Rooney, Keane en Cole is het essentieel om het spelplezier en de opwinding van het voetbal te behouden, zonder constant te worden geconfronteerd met omstreden videobeslissingen. De discussie over de toekomst van de VAR in Engeland lijkt daarmee weer nieuw leven te zijn ingeblazen door deze prominente voetbalpersoonlijkheden.