×
Home Nieuws Livescore

Farioli boven Potter: Fer ziet hem liever bij Ajax.

Farioli boven Potter: Fer ziet hem liever bij Ajax.
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2024 12:16 uur

In een verrassende wending lijkt de trainersvacature bij Ajax een onverwachte wending te nemen. Leroy Fer, voormalig speler van de club, heeft naar verluidt zijn voorkeur uitgesproken voor Francesco Farioli als nieuwe hoofdtrainer, in plaats van de langverwachte kandidaat Graham Potter. Potter stond lange tijd bovenaan het lijstje van de Amsterdammers, maar Fer is ervan overtuigd dat Farioli beter past bij de filosofie en ambities van de club.

De keuze voor Farioli komt voor velen als een verrassing, aangezien Potter lange tijd werd gezien als dé gedroomde kandidaat voor de positie. Echter, Fer heeft in de wandelgangen laten doorschemeren dat hij gelooft dat Farioli de juiste man is om Ajax naar nieuwe successen te leiden. Met zijn tactische inzicht en moderne aanpak zou Farioli volgens Fer perfect passen bij de jonge en talentvolle selectie van de club.

Hoewel er nog geen officiële bevestiging is vanuit Ajax, lijkt het er sterk op dat Farioli de nieuwe hoofdtrainer zal worden. De Italiaan staat bekend om zijn gedrevenheid en passie voor het spel, eigenschappen die volgens Fer essentieel zijn voor succes in de Eredivisie en daarbuiten. Het is nu afwachten op een officiële aankondiging van de club, maar de geruchtenmolen draait in ieder geval op volle toeren rond de mogelijke aanstelling van Farioli als nieuwe coach van Ajax.