×
Home Nieuws Livescore

Ajax vernederd in eigen huis: trainer Steijn moet dringend aan de slag!

Ajax vernederd in eigen huis: trainer Steijn moet dringend aan de slag!
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 07:36 uur

Ajax krijgt harde kritiek te verduren na een pijnlijke nederlaag tegen Ludogorets (0-1) in eigen huis, zo melden de ochtendkranten. Het spel van de Amsterdammers was op zijn zachtst gezegd teleurstellend, waardoor de conclusie wordt getrokken dat trainer Maurice Steijn nog veel werk te verzetten heeft met zijn team.

De krant De Telegraaf spreekt zelfs van een "beschamende nederlaag" voor Ajax in de Johan Cruijff Arena. Voorafgaand aan de wedstrijd had Steijn nog verklaard dat hij met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft, kan strijden om het landskampioenschap. Echter, gezien het zwakke optreden van Ajax tegen Ludogorets, het sterke spel van PSV tegen Rangers FC (5-1) en de kracht van Feyenoord, zal Steijn nog flink aan de bak moeten om zijn woorden waar te maken.

Hoewel er nog niet veel nieuwe spelers beschikbaar waren tegen Ludogorets, waren de nieuwelingen die wel speelden volgens De Telegraaf geen goede aanwinsten. Met name Jakov Medic, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Carlos Forbs werden bestempeld als de zwakste schakels in de eerste helft.

Toch is het te vroeg om deze spelers nu al af te schrijven en Ajax geen kans op de titel toe te dichten. Maar het is een feit dat Steijn opnieuw zal moeten beginnen met zijn voorbereiding, in de hoop dat hij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op zondag zonder kleerscheuren doorkomt, aldus De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad kopt met "Met wanvertoning naar Europa League". Het elftal van Steijn liet tegen Ludogorets zien ver verwijderd te zijn van het niveau van eliteclubs als Feyenoord en PSV. Het spel van Ajax was voorspelbaar en traag, waardoor er nauwelijks kansen werden gecreëerd en er geen schoten op doel waren.

Het Parool meldt dat Ajax zich "met schaamrood op de kaken" zal moeten melden in de Europa League. De krant verbaast zich ook over de komst van Sivert Mannsverk, een verdedigende middenvelder. Deze aankoop is opvallend, aangezien Ajax onlangs de twintigjarige Kian Fitz-Jim heeft laten vertrekken naar Excelsior, die ook op die positie speelt. Daarnaast kreeg jeugdspeler Silvano Vos te horen dat hij tekortkomt in de concurrentiestrijd met Van den Boomen en Tahirovic, het duo dat tegen Ludogorets een matige prestatie leverde.