×
Home Nieuws Livescore

Wesley Sneijder: Ajax moet kiezen voor eigen DNA

Wesley Sneijder: Ajax moet kiezen voor eigen DNA
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024 07:32 uur

Voormalig topvoetballer Wesley Sneijder heeft recentelijk zijn mening geuit over de mogelijke aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax. In een interview met Veronica Offside benadrukte Sneijder het belang van het Ajax-DNA in de clubleiding. Hij pleit voor een sterke verbinding met de rijke historie en identiteit van de Amsterdammers. Daarnaast suggereerde Sneijder een nieuwe naam voor de positie van hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam.

Sneijder, die zelf een succesvolle carrière bij Ajax heeft gehad, gelooft dat het cruciaal is dat de club trouw blijft aan haar roots en tradities. Hij benadrukte dat het Ajax-DNA niet verloren mag gaan in de keuzes die de club maakt, zowel op bestuurlijk als sportief vlak. De oud-speler is van mening dat een sterke band met de clubgeschiedenis de basis vormt voor succes op de lange termijn.

Met betrekking tot de trainerspositie opperde Sneijder een nieuwe naam die volgens hem goed zou passen bij Ajax. Hoewel hij niet specifiek inging op wie deze persoon zou moeten zijn, gaf hij aan dat het belangrijk is om iemand te vinden die de waarden en principes van de club hoog in het vaandel draagt. Sneijder hoopt dat Ajax de juiste keuzes zal maken om de club naar nieuwe successen te leiden, met respect voor het rijke verleden dat de club zo kenmerkt.