×
Home Nieuws Livescore

Derksen waarschuwt Ajax voor aantrekken Farioli als oefenmeester

Derksen waarschuwt Ajax voor aantrekken Farioli als oefenmeester
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2024 01:16 uur

Voormalig voetballer en voetbalanalist Johan Derksen heeft recentelijk zijn bezorgdheid geuit over de mogelijke aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax. Derksen, die bekend staat om zijn scherpe kritiek, waarschuwt de Amsterdamse club voor de risico's die gepaard gaan met het binnenhalen van de 35-jarige oefenmeester. In een uitzending van het programma 'Vandaag Inside' noemde Derksen de mogelijke aanstelling van Farioli als 'heel dom'.

Derksen, die zelf een lange carrière in het Nederlandse voetbal heeft gehad, baseert zijn waarschuwing op zijn kennis van het spel en zijn ervaring met verschillende clubs. Hij benadrukt dat Farioli, ondanks zijn verleden bij clubs als HFC Haarlem en BV Veendam, niet de juiste keuze zou zijn voor Ajax. Derksen wijst op mogelijke tactische tekortkomingen en twijfels over Farioli's capaciteiten als trainer op het hoogste niveau.

De uitspraken van Derksen hebben voor de nodige opschudding gezorgd binnen de voetbalwereld. Terwijl sommigen zijn kritiek als waardevol beschouwen vanwege zijn expertise, zijn er ook geluiden die stellen dat Ajax zelf de beste beslissing kan maken over hun trainersstaf. Het is afwachten hoe de club zal reageren op de waarschuwingen van Derksen en of zij al dan niet vasthouden aan hun interesse in Francesco Farioli.