×
Home Nieuws Livescore

AZ-verdediger maakt emotioneel afscheid na dertien jaar en onthult nieuwe club

AZ-verdediger maakt emotioneel afscheid na dertien jaar en onthult nieuwe club
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 02:48 uur

In een verrassende wending heeft Pantelis Hatzidiakos aangekondigd dat zijn laatste wedstrijd in het AZ-shirt tevens zijn afscheid betekent. Na maar liefst dertien jaar trouwe dienst bij de Alkmaarders, heeft de Griekse verdediger besloten om zijn carrière voort te zetten bij Cagliari.

Met een mengeling van emoties deelde Hatzidiakos zijn gevoelens: "Dit is het einde van een tijdperk voor mij. Ik koester de prachtige jaren die ik hier heb gehad. Het was altijd mijn droom om voor AZ 1 te spelen, met een vol stadion en Europees voetbal. Daar ben ik ontzettend trots op en ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Ik kan me geen beter afscheid wensen. Tijdens de wedstrijden dacht ik steeds: 'Ik wil afscheid nemen met Europees voetbal.' Als dat niet was gelukt, zou mijn afscheid niet zo mooi zijn geweest."

Met ingang van morgen zal Hatzidiakos officieel deel uitmaken van Cagliari. Hij is niet de enige AZ-speler die deze zomer de overstap naar Italië maakt. Tijjani Reijnders heeft zich bij AC Milan gevoegd, terwijl Sam Beukema en Jesper Karlsson beiden naar Bologna zijn vertrokken. Ook Milos Kerkez heeft AZ verlaten, maar hij heeft zijn heil gevonden bij Bournemouth. Hatzidiakos zal een contract voor vier seizoenen tekenen bij Cagliari en kan mogelijk dit weekend al deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Het vertrek van Hatzidiakos markeert het einde van een tijdperk bij AZ. De verdediger heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en zal altijd herinnerd worden als een waardevol lid van de club. De fans zullen hem missen, maar wensen hem veel succes in zijn nieuwe avontuur bij Cagliari.