×
Home Nieuws Livescore

FC Twente haalt gewilde buitenspeler binnen: Mitchell van Bergen versterkt de Tukkers!

FC Twente haalt gewilde buitenspeler binnen: Mitchell van Bergen versterkt de Tukkers!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 september 2023 00:12 uur

FC Twente heeft eindelijk de beloning gekregen voor hun geduld: Mitchell van Bergen is op de valreep binnengehaald. De 24-jarige aanvaller komt over van Stade Reims en heeft een meerjarig contract getekend bij de club uit Enschede.

Na het vertrek van Vaclav Cerny en Virgil Misidjan was Twente op zoek naar versterking op de flanken. Technisch directeur Arnold Bruggink heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag een buitenspeler aan de selectie wilde toevoegen, en Van Bergen paste perfect in het plaatje. Op het laatste moment hebben de Tukkers hun beloning gekregen.

Van Bergen maakte op jonge leeftijd zijn debuut in het profvoetbal bij Vitesse. In 2018 werd hij verkocht aan sc Heerenveen, waar hij indruk maakte en de aandacht trok van Reims. In Frankrijk was Van Bergen voornamelijk wisselspeler, maar hij heeft toch 51 officiële wedstrijden gespeeld in twee seizoenen. Hij wist echter niet te scoren voor Reims.

Ook Van Bergen zelf is erg blij dat hij in Enschede weer wedstrijdritme kan opdoen. "De keuze was niet moeilijk. FC Twente is een prachtige club en ik wil mezelf verder ontwikkelen. Tijdens mijn periode bij Vitesse was Joseph Oosting ook mijn trainer. Hij is een positieve en prettige trainer, dus het is geweldig om weer met hem samen te werken. Ik kijk er naar uit."

De supporters van FC Twente kunnen niet wachten om Van Bergen in actie te zien. De club heeft het nieuws ook op social media gedeeld, waarbij ze Van Bergen welkom heten met een rood hartje en de hashtag #FCTwente.