×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart en Mulder verbijsterd over Ajax's dramatische eerste helft tegen Ludogorets - 'Er klopt gewoon niks van!' Ontdek welke drie spelers het meest teleurstellen volgens de analisten!

Van der Vaart en Mulder verbijsterd over Ajax's dramatische eerste helft tegen Ludogorets - 'Er klopt gewoon niks van!' Ontdek welke drie spelers het meest teleurstellen volgens de analisten!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 22:24 uur

Voormalig voetbalsterren Rafael van der Vaart en Youri Mulder zijn volledig in het duister over de tactiek van Ajax in de eerste helft van hun wedstrijd tegen Ludogorets. De twee analisten, werkzaam bij Ziggo Sport, zijn genadeloos in hun kritiek op de 'slappe' Amsterdammers en wijzen specifiek drie spelers aan als zondebokken.

"Deze prestatie valt ontzettend tegen", verklaart een verbaasde Van der Vaart. "Ze zijn zwak en onbekwaam aan de bal. De doelman van Ludogorets heeft niets te doen. Er is geen enkele sprankeling en alles is van matige kwaliteit. Je kunt echt zien dat Maurice Steijn teleurgesteld is. Vandaag zijn ze allemaal onder de maat. Niemand zit kort op de man en het lijkt alsof ze gewoon meelopen. Ik vind het zeer teleurstellend."

Volgens Van der Vaart en Mulder is vooral de verdediging van Ajax bedroevend slecht. "Devyne Rensch maakt voortdurend fouten. Hij is veel te traag. Carlos Forbs staat vaak vrij, maar Rensch geeft hem de bal niet." Ook Jakov Medic en Owen Wijndal maken weinig indruk. "Wijndal is niet meer de speler die hij bij AZ was. Medic heeft weliswaar een doelpunt gemaakt, maar verder heeft hij nog niets laten zien."

Van der Vaart ziet een mogelijke oplossing voor Ajax in de vorm van twee wissels. "Er ontbreekt ook een leider op het veld die het team meeneemt. Davy Klaassen en Steven Berghuis kunnen dat. Met hen erbij krijg je passes die niemand anders ziet. Klaassen is een speler waar iedereen van houdt, omdat hij altijd vooruit speelt." Inmiddels is Klaassen het veld ingekomen als vervanger van Branco van den Boomen.