×
Home Nieuws Livescore

Sven Mislintat onthult zijn transferbeleid bij Ajax: 'De juiste balans tussen eigen jeugd en buitenlandse talenten'

Sven Mislintat onthult zijn transferbeleid bij Ajax: 'De juiste balans tussen eigen jeugd en buitenlandse talenten'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 20:24 uur

Sven Mislintat, de mysterieuze meesterbrein achter de schermen van Ajax, heeft gisteravond voorafgaand aan de Europa League-return tegen Ludogorets een exclusief inkijkje gegeven in zijn revolutionaire aan- en verkoopbeleid. Met een vurig pleidooi probeert de technisch directeur de kritische geluiden te ontzenuwen en zijn visionaire strategie te rechtvaardigen.

Deze zomer heeft Mislintat maar liefst tien nieuwe spelers naar Amsterdam weten te halen, voor een duizelingwekkend bedrag van bijna 100 miljoen euro. Alsof dat nog niet genoeg was, voegde hij op Deadline Day ook nog Sivert Mannsverk toe aan het indrukwekkende rijtje, voor het luttele bedrag van zes miljoen euro. De buitenwereld heeft echter kritiek geuit op het feit dat Ajax nu een koopclub lijkt te zijn geworden, maar Mislintat veegt deze beschuldiging resoluut van tafel.

"Het is een misvatting om te denken dat Ajax alleen maar spelers koopt", begint Mislintat zijn betoog bij Ziggo Sport. "We hebben deze zomer voor maar liefst 160 of 170 miljoen euro aan spelers verkocht. Het is simpelweg noodzakelijk om spelers aan te trekken om een volwaardig elftal op de been te kunnen brengen. Het draait allemaal om de juiste balans tussen spelers uit onze eigen jeugd, zoals de veelbelovende talenten Jorrel Hato, Silvano Vos en Ammouricho van Axel Dongen, en spelers van buitenaf. Deze discussie voeren we ook intern, om ervoor te zorgen dat we de juiste koers blijven varen."

Daarnaast heeft Mislintat de wenkbrauwen doen fronsen door opvallend veel buitenlandse spelers aan te trekken, die nog niet op het hoogste niveau hebben laten zien wat ze waard zijn. Maar de technisch directeur blijft stoïcijns en verzekert iedereen dat ze geduld moeten hebben. "Wacht maar af", fluistert hij mysterieus. "Mijn specialiteit is het herkennen van kwaliteit bij spelers, ongeacht de competitie waarin ze spelen. Je moet durven, moedig zijn, en dan kun je overal talenten met ongekende kwaliteiten ontdekken." Als voorbeeld haalt hij Shinji Kagawa aan, die hij destijds vanuit Japan naar Borussia Dortmund haalde. "In mijn carrière heb ik talloze spelers aangetrokken uit kleinere competities en lagere niveaus, en zij hebben stuk voor stuk bewezen wat ze waard zijn."

Met deze gedurfde aanpak en zijn ongeëvenaarde visie heeft Mislintat de voetbalwereld op zijn kop gezet. Zijn eerste transferperiode bij Ajax is een daverend succes gebleken en heeft de club naar nieuwe hoogten gestuwd. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de Amsterdamse club, met Mislintat als de onzichtbare architect achter het succes.