×
Home Nieuws Livescore

PSV verliest toptalent aan verrassende club - Transfernieuws schokt voetbalwereld!

PSV verliest toptalent aan verrassende club - Transfernieuws schokt voetbalwereld!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 18:36 uur

In een opmerkelijke wending lijkt PSV afscheid te moeten nemen van hun veelbelovende talent Johan Bakayoko. De twintigjarige buitenspeler staat op het punt om een sprong te maken naar een nieuwe uitdaging bij Brentford, zo meldt de gerenommeerde transferexpert Fabrizio Romano.

Naar verluidt heeft Bakayoko woensdagavond tijdens de wedstrijd tegen Rangers FC (5-1) hoogstwaarschijnlijk zijn laatste optreden voor PSV gehad. De jonge Belg heeft de interesse gewekt van diverse clubs, waaronder Burnley, Tottenham Hotspur, West Ham United en Brentford. Het lijkt er echter op dat laatstgenoemde club aan het langste eind trekt. PSV heeft duidelijk gemaakt dat een eventuele verkoop pas na de return tegen Rangers bespreekbaar is en dat Bakayoko niet voor minder dan dertig miljoen euro mag vertrekken.

Het lijkt erop dat PSV zijn zin krijgt. Volgens Romano is er een overeenkomst bereikt waarbij Bakayoko voor maar liefst veertig miljoen euro, inclusief bonussen, naar Brentford zal vertrekken. PSV heeft tevens bedongen dat zij een doorverkooppercentage ontvangen. Momenteel worden de laatste details afgerond, waarna Bakayoko zijn handtekening zal zetten onder een contract bij The Bees.

Bakayoko maakte in 2019 de overstap van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht naar die van PSV. Vorig jaar wist hij definitief zijn plek in het eerste elftal te veroveren. Onder leiding van trainer Peter Bosz groeide Bakayoko uit tot een vaste waarde. In totaal heeft hij 44 officiële wedstrijden gespeeld voor PSV, waarin hij zeven doelpunten heeft gemaakt en negen assists heeft gegeven.

PSV heeft al vooruit gekeken naar het waarschijnlijke vertrek van Bakayoko. Hirving Lozano wordt verwacht terug te keren naar Eindhoven. Alle betrokken partijen hebben er vertrouwen in dat PSV en SSC Napoli tot een overeenkomst zullen komen.

In een exclusieve tweet bevestigt Fabrizio Romano de naderende transfer van Johan Bakayoko naar Brentford. De club heeft naar verluidt vandaag een officieel bod ingediend voor een totaalpakket ter waarde van maximaal €40 miljoen, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage voor PSV. De laatste details moeten nog worden afgerond voordat de deal definitief is.