×
Home Nieuws Livescore

Olympique Lyon leent Zweedse sensatie uit aan VfL Wolfsburg - Wat betekent dit voor zijn vriend Sydney van Hooijdonk?

Olympique Lyon leent Zweedse sensatie uit aan VfL Wolfsburg - Wat betekent dit voor zijn vriend Sydney van Hooijdonk?
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 16:12 uur

In een verrassende wending heeft Olympique Lyon de Zweedse aanvaller Amin Sarr verhuurd aan VfL Wolfsburg. De Duitse club heeft dit nieuws bekendgemaakt via hun officiële kanalen. De huurperiode van Sarr bedraagt één jaar, met een optie tot koop. Echter, of deze optie verplicht wordt, hangt af van de prestaties van Olympique Lyon.

Volgens de bekende journalist Fabrizio Romano is de huurdeal rondom Sarr behoorlijk ingewikkeld. Wolfsburg huurt de Zweedse aanvaller sowieso voor één jaar, maar er is een optie tot koop van vijftien miljoen euro in het contract opgenomen. Tot nu toe is deze optie vrijblijvend, maar mocht Olympique Lyon zich plaatsen voor de Champions League, dan wordt de optie automatisch verplicht. Hetzelfde geldt als Sarr een bepaald aantal wedstrijden speelt voor Wolfsburg.

Sarr zelf is enthousiast over zijn nieuwe avontuur bij Wolfsburg. Op de website van zijn nieuwe club vertelt hij: "Dit is een geweldige omgeving om mezelf verder te ontwikkelen. Daarom ben ik hier ook naartoe gekomen. Ik heb de club al een tijdje gevolgd sinds ik onlangs tegen ze speelde met Malmö." Sarr maakte afgelopen januari de overstap van Heerenveen naar Lyon voor een bedrag van elf miljoen euro. Nu hij officieel speler van Wolfsburg is, lijkt een mogelijke transfer van zijn vriend Sydney van Hooijdonk naar Wolfsburg van de baan. Ook hij stond in de belangstelling van de Duitse club.

De fans van Wolfsburg hebben al enthousiast gereageerd op de komst van Sarr. De club heeft zelfs een tweet geplaatst om de Zweedse aanvaller welkom te heten. Het is duidelijk dat de supporters hoge verwachtingen hebben van Sarr en zijn bijdrage aan het team. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich zal ontwikkelen bij Wolfsburg en of de optie tot koop uiteindelijk verplicht zal worden.