×
Home Nieuws Livescore

UEFA-baas maakt korte metten met geruchten: Geen Midden-Oosterse teams in Europese topcompetities!

UEFA-baas maakt korte metten met geruchten: Geen Midden-Oosterse teams in Europese topcompetities!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 15:24 uur

UEFA-baas Aleksandar Ceferin heeft op een zeer duidelijke en onmiskenbare manier gereageerd op de recente geruchten omtrent de mogelijke deelname van Saudische clubs aan Europese topcompetities. In een exclusief interview met het gerenommeerde sportmagazine L'Équipe heeft de vooraanstaande bestuurder verklaard dat er absoluut geen ruimte is voor teams uit het Midden-Oosten, waaronder Saudi-Arabië, om deel te nemen aan prestigieuze toernooien zoals de Champions League.

"Alleen Europese teams hebben het privilege om deel te nemen aan de Champions League, Europa League en Conference League", benadrukte Ceferin op overtuigende wijze, in reactie op de eerdere speculaties. Hij voegde eraan toe dat elk verzoek vanuit Saudi-Arabië of andere landen in de regio onverbiddelijk zal worden afgewezen door de UEFA.

Daarnaast uitte Ceferin zijn bezorgdheid over de aanpak van de Saudische teams op het gebied van ontwikkeling. Hij benadrukte dat er meer aandacht moet worden besteed aan het opleiden van coaches en spelers. Desalniettemin benadrukte hij dat dit geen direct gevaar vormt voor de Europese competities.

Om zijn standpunt kracht bij te zetten, haalde Ceferin ook de vergelijking aan met China, waar enkele jaren geleden veel topspelers naartoe trokken. Hij wees erop dat ondanks de initiële hype, de ontwikkeling van het voetbal in China uiteindelijk stagneerde en het land zelfs niet in staat was om zich te kwalificeren voor het WK.

Met deze duidelijke en onwrikbare uitspraken heeft Ceferin een krachtig signaal afgegeven aan de Saudische clubs en andere potentiële nieuwkomers. De Europese topcompetities blijven voorbehouden aan Europese teams, terwijl de UEFA vastberaden blijft om de ontwikkeling en integriteit van het Europese voetbal te waarborgen.