×
Home Livescore

Verassende wending: Alex Bangura verruilt SC Cambuur voor Engelse topclub! Recordbedrag gemoeid met transfer

Verassende wending: Alex Bangura verruilt SC Cambuur voor Engelse topclub! Recordbedrag gemoeid met transfer
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 14:12 uur

Nieuwe transfer voor SC Cambuur: Alex Bangura verlaat de club op het laatste moment. De talentvolle linksback verruilt de Friezen voor het Engelse Middlesbrough, dat uitkomt in het Championship. Volgens bronnen dichtbij de club is de deal bijna rond.

Na de degradatie van Cambuur was er interesse vanuit Nederland voor Bangura. Clubs als NEC en Vitesse toonden belangstelling, maar er kwam geen overeenkomst tot stand. Nu heeft Cambuur Bangura toestemming gegeven om naar Engeland te vliegen, zodat hij zijn transfer kan afronden. Het lijkt erop dat hij vrijdag al niet meer zal spelen tegen Helmond Sport.

Hoewel het contract van Bangura nog een jaar liep, is er geen informatie bekend over de transfersom die Middlesbrough moet betalen. Wel wordt er gefluisterd dat het om een recordbedrag gaat. De linksback was vorig seizoen een van de weinige spelers die opviel tijdens het degradatiejaar van Cambuur. Ook clubs uit de Ligue 1 en Ligue 2 toonden interesse, maar Bangura had zijn zinnen gezet op een avontuur in Engeland. De 24-jarige verdediger heeft zijn jeugdopleiding genoten bij Feyenoord.