×
Home Nieuws Livescore

Legendarische Nederlandse keeper Jan Jongbloed (82) overleden - Een icoon van het Nederlandse voetbal is niet meer!

Legendarische Nederlandse keeper Jan Jongbloed (82) overleden - Een icoon van het Nederlandse voetbal is niet meer!
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 12:12 uur

In een tragisch bericht dat de sportwereld heeft geschokt, is voormalig Oranje-doelman Jan Jongbloed op 82-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd bekendgemaakt door ESPN, waardoor fans en voetballiefhebbers over de hele wereld treuren om het verlies van deze legendarische keeper.

Jongbloed zal altijd herinnerd worden als de man die het doel van Oranje verdedigde tijdens de WK-finales van 1974 en 1978. Zijn onverschrokkenheid en vastberadenheid op het veld maakten hem tot een ware held voor zijn land.

Naast zijn internationale prestaties, heeft Jongbloed ook een indrukwekkende carrière gehad in de Nederlandse Eredivisie. Hij speelde voor verschillende clubs, waaronder DWS, FC Amsterdam, Roda JC en Go Ahead Eagles. Met maar liefst 686 officiële wedstrijden heeft hij de op één na meeste gespeelde wedstrijden in de Eredivisie op zijn naam staan, net achter zijn voormalige collega-doelman Pim Doesburg.

Maar Jongbloed was niet alleen bekend om zijn prestaties op het veld. Hij was ook een inspiratiebron voor velen vanwege zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen, zelfs in moeilijke tijden. Hij vocht tegen een langdurige ziekte, maar liet zich nooit uit het veld slaan.

Een van de meest opmerkelijke momenten in de carrière van Jongbloed vond plaats op 8 september 1985. Op dat moment was hij 44 jaar oud en stond hij onder de lat bij Go Ahead Eagles, waarmee hij de oudste speler ooit werd die deelnam aan een Eredivisie-duel. Zijn toewijding aan het spel en zijn liefde voor voetbal waren ongeëvenaard.

Na zijn voetballoopbaan bleef Jongbloed betrokken bij de sport als assistent- en interimtrainer bij Vitesse. Hij deelde zijn kennis en ervaring met jonge talenten, waardoor hij een blijvende impact had op de voetbalwereld.

De dood van Jan Jongbloed laat een leegte achter in de sportwereld. Zijn nalatenschap zal echter voortleven in de harten van fans en spelers over de hele wereld. We zullen hem herinneren als een ware legende en een inspiratiebron voor velen. Rust in vrede, Jan Jongbloed.