×
Home Livescore

Sparta Rotterdam haalt jonge Braziliaanse sensatie binnen: Metinho versterkt het middenveld!

Sparta Rotterdam haalt jonge Braziliaanse sensatie binnen: Metinho versterkt het middenveld!
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 11:48 uur

Sparta Rotterdam heeft een nieuwe aanwinst aangekondigd in de vorm van een jonge, getalenteerde speler genaamd Metinho. De twintigjarige middenvelder zal dit seizoen op huurbasis voor Sparta spelen, nadat hij afkomstig is van het Franse Troyes, dat vorig seizoen degradeerde uit de Ligue 1. Opmerkelijk genoeg heeft Metinho de degradatie van Troyes niet van dichtbij meegemaakt, aangezien hij op dat moment op huurbasis uitkwam voor Lommel SK.

Metinho heeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen al indruk gemaakt als stagiair bij Sparta. Zijn kwaliteiten hebben de Rotterdammers overtuigd, maar het proces van het verkrijgen van een werkvergunning heeft enige tijd in beslag genomen. Momenteel werkt de club eraan om hem speelgerechtigd te krijgen en naar verwachting zal dit lukken na de komende interlandbreak.

De roots van Metinho liggen in Congo, maar hij verhuisde al op jonge leeftijd naar Brazilië, waar hij zijn voetbaltalent ontwikkelde bij Madureira. Later maakte hij de overstap naar Fluminense, waar hij zijn debuut maakte. Uiteindelijk werd hij aangetrokken door Troyes, waar hij acht wedstrijden speelde voor het tweede elftal.

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, is verheugd met de komst van Metinho. "Metinho viel ons al op als een veelzijdige speler, iets wat we hebben kunnen zien tijdens de trainingen en oefenwedstrijden van de afgelopen weken. Als centrale middenvelder draagt hij zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bij. Zo wist hij afgelopen seizoen vier doelpunten te maken en drie assists te geven in 27 wedstrijden. Zowel de City Group, waar Troyes ook onderdeel van is, als Sparta zien in Metinho een speler die in de toekomst een vergelijkbaar traject kan doorlopen als Koki Saito", aldus Nijkamp in een verklaring op de officiële clubwebsite.

De aankondiging van Metinho's komst werd ook met enthousiasme ontvangen door Sparta Rotterdam zelf, getuige een tweet met hartjes in de clubkleuren rood en wit. Het is duidelijk dat de club hoge verwachtingen heeft van deze jonge aanwinst.