×
Home Nieuws Livescore

Voormalig Feyenoord en Ajax-ster neemt het roer over bij Curaçao - WK-droom in gevaar!

Voormalig Feyenoord en Ajax-ster neemt het roer over bij Curaçao - WK-droom in gevaar!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 11:24 uur

Nieuwe interim-bondscoach voor Curaçao: een verrassende wending in het voetbalnieuws! Dean Gorré, een voormalig voetballer van zowel Feyenoord als Ajax, neemt de rol over van de teleurstellende Remko Bicentini. Bicentini slaagde er niet in om Curaçao naar de felbegeerde Gold Cup te leiden, maar Gorré staat klaar om het tij te keren.

De aanstelling van Gorré is echter van tijdelijke aard. De Nederlander zal de komende twee maanden de leiding hebben over het team. In die periode zal Curaçao vier spannende CONCACAF Nations League-wedstrijden spelen tegen Trinidad en Tobago, Martinique, Panama en opnieuw Trinidad en Tobago. Opvallend genoeg maakt Gorré's zoon, Kenji Gorré, deel uit van de definitieve selectie.

Curaçao heeft grote ambities en hoopt zich te kwalificeren voor het WK voetbal in 2026. Dit prestigieuze toernooi zal plaatsvinden in drie verschillende landen: de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Aangezien alle drie de gastlanden uit Noord-Amerika komen, zullen er meer teams uit Amerikaanse landen deelnemen aan het WK.

De 51-jarige Gorré is geen onbekende op Curaçao. Eerder bekleedde hij al de functie van technisch directeur van het land. Daarnaast was hij ook bondscoach van Suriname, wat zijn ervaring en expertise in het internationale voetbal benadrukt.

Deze nieuwe ontwikkeling heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. De fans zijn benieuwd naar de impact die Gorré zal hebben op het team en of hij Curaçao naar nieuwe successen kan leiden. De komende maanden beloven spannend te worden voor het Curaçaose voetbalteam, en we kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst in petto heeft.