×
Home Nieuws Livescore

PSV verovert Champions League-ticket met overtuigende zege op Rangers

PSV verovert Champions League-ticket met overtuigende zege op Rangers
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 08:01 uur

PSV verovert Champions League-ticket met overtuigende zege op Rangers FC

Het Eindhovens Dagblad is laaiend enthousiast na de kwalificatie van PSV voor de groepsfase van de Champions League. In een sfeervol Philips Stadion wisten de Eindhovenaren met maar liefst 5-1 te winnen van Rangers FC.

Het was een waar spektakelstuk, zo concludeert het Eindhovens Dagblad. "PSV speelde attractief en swingend voetbal en heeft dan ook terecht een ticket voor de groepsfase afgedwongen", aldus de krant. Het stadion barstte uit zijn voegen van vreugde na de openingstreffer van Ismael Saibari. "Het geluid dat van de supporters kwam, was oorverdovend."

De sfeer in het stadion was fantastisch, vervolgt de lokale krant. "Bijna het hele publiek was gehuld in het rood en er was nauwelijks een moment van stilte. PSV liet direct na rust zien dat ze de wedstrijd snel wilden beslissen en dat maakte de sfeer alleen maar intenser. Voor het eerst in vijf jaar staat PSV weer in de groepsfase van de Champions League en dat willen ze in Eindhoven weten."

"Terug bij de elite", kopt De Telegraaf na de kwalificatie van PSV. "Financieel directeur Jaap van Baar zal opgelucht zijn, want plaatsing voor de groepsfase betekent minimaal 35 miljoen euro aan inkomsten. PSV heeft flink geïnvesteerd op de transfermarkt en wil ook nog Hirving Lozano terughalen, dus die inkomsten zijn zeer welkom."

Volgens De Telegraaf heeft PSV onder het bewind van Bosz een ware metamorfose ondergaan. "Waar de ploeg vorig jaar nog afwachtend speelde tegen Rangers, speelt PSV onder Bosz altijd met wit. De trainer heeft zijn aanvallende en initiatiefrijke filosofie snel kunnen overbrengen op het team."

Het Algemeen Dagblad zet Ismael Saibari in het zonnetje. De speler, die vorig jaar werd overgeheveld naar de A-selectie, was goed voor twee treffers tegen Rangers. "Zijn goals gaven PSV het benodigde vertrouwen tegen Rangers, dat maar matig voor de dag kwam en door PSV in de houdgreep werd genomen."

"Met de toetreding tot de Champions League heeft PSV afgerekend met een vloek die op de play-offs rustte", concludeert de Volkskrant. "De club werd de afgelopen vier jaar drie keer uitgeschakeld op de rand van het miljardenbal. Vooral de nederlaag tegen Rangers vorig jaar in eigen stadion zorgde voor veel teleurstelling. PSV heeft zich dit keer niet laten verrassen."