×
Home Livescore

Ansu Fati verruilt Barcelona voor Brighton op huurbasis

Ansu Fati verruilt Barcelona voor Brighton op huurbasis
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 02:24 uur

In een verrassende wending heeft de jonge Spaanse aanvaller Ansu Fati besloten om niet naar Tottenham Hotspur te gaan, maar naar een andere bestemming. FC Barcelona heeft ervoor gekozen om de twintigjarige speler dit seizoen uit te lenen aan Brighton, zo melden transferexpert Fabrizio Romano en het Spaanse medium Marca.

Fati heeft bij Barcelona geen vaste basisplaats en beseft dat hij op zijn leeftijd speeltijd nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Hoewel Spurs een uitweg bood, heeft Brighton uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Naar verluidt heeft manager Roberto De Zerbi een cruciale rol gespeeld in het aantrekken van Fati naar het zuiden van Engeland. The Seagulls zullen Fati voor één seizoen huren, zonder een optie tot koop te bedingen.

Mede door blessures heeft Fati zijn veelbelovende start bij Barcelona niet kunnen voortzetten. Vorig jaar verlengde hij zijn contract tot medio 2027, waarbij een ontsnappingsclausule van maar liefst één miljard euro werd opgenomen. Ondanks de tegenslagen blijft Barcelona vertrouwen houden in Fati, maar ze beseffen dat het beter is dat de jonge aanvaller elders speelminuten gaat maken.

Met zijn debuut op zestienjarige leeftijd, negen maanden en 25 dagen, is Fati de op twee na jongste debutant ooit voor Barcelona. Dit seizoen is hij in alle drie de competitieduels als invaller binnen de lijnen gekomen. In totaal heeft hij al 112 officiële wedstrijden gespeeld voor de Catalanen, waarin hij 29 keer heeft gescoord en tien assists heeft gegeven.

In een tweet van Fabrizio Romano wordt bevestigd dat Brighton dicht bij een deal met Fati is en dat Barcelona bereid is om het formele voorstel voor een uitleenbeurt te accepteren. De Zerbi wordt genoemd als een belangrijke factor in de beslissing van Fati om voor Brighton te kiezen. Binnenkort zal het definitieve groene licht gegeven worden en kan de transfer officieel worden afgerond.