Home Nieuws Livescore

PSV maakt gehakt van Rangers FC en verzekert zich van Champions League

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 31 augustus 2023 00:00 uur

PSV heeft zich na vijf jaar weer weten te kwalificeren voor de Champions League. De Eindhovenaren hebben gedaan wat ze vorig jaar niet lukte: Rangers FC verslaan in eigen huis. In het Philips Stadion eindigde de wedstrijd in een overtuigende 5-1 overwinning voor PSV, dankzij doelpunten van Ismael Saibari (twee keer), Luuk de Jong, Joey Veerman en Rangers-verdediger Connor Goldson.

Voorafgaand aan de returnwedstrijd tegen Rangers in Eindhoven had PSV een duidelijke opdracht: winnen van de tegenstander, nadat de uitwedstrijd in Schotland in een 2-2 gelijkspel eindigde. Precies een jaar geleden stond PSV voor dezelfde uitdaging, maar toen verloren ze in eigen huis met 0-1. In het begin van de wedstrijd moest het team van Peter Bosz nog even aftasten. Er stond veel druk op het duel en beide ploegen kregen kansen.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd PSV steeds sterker en had Rangers steeds minder te vertellen. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in de openingstreffer: na een goede voorzet van Veerman kopte Saibari knap raak. Na zijn doelpunt bracht de Marokkaanse jeugdinternational een prachtige eerbetoon aan Abdelhak Nouri.

Bij rust stond PSV dus met 1-0 voor. Na de pauze gingen de Eindhovenaren vrolijk verder met aanvallen en domineren. Nog geen tien minuten na rust leek Saibari de wedstrijd al te beslissen door de 2-0 binnen te tikken na een voorzet van Luuk de Jong. Het Philips Stadion barstte uit zijn voegen en zag dat PSV heel dichtbij de Champions League was. De plaatsing voor het miljardenbal kwam even in gevaar toen captain James Tavernier namens Rangers na 64 minuten iets terugdeed.

De Schotten konden echter niet lang genieten van hun aansluitingstreffer, want twee minuten later zette De Jong de stand op 3-1 met een kopbal uit een vrije trap. Hiermee waren alle twijfels weggenomen in het Philips Stadion. In het laatste kwartier zorgde PSV nog voor een passend slotakkoord. Veerman scoorde met een goed schot zijn doelpunt, terwijl Rangers-verdediger Goldson de eindstand op 5-1 bepaalde met een ongelukkige eigen goal.

Met deze overwinning neemt PSV revanche op Rangers en is het verzekerd van een plek in de Champions League. Voor het eerst sinds het seizoen 2018/19 zal de nummer twee van vorig seizoen in de Eredivisie weer deelnemen aan het miljardenbal. Op donderdagavond zal PSV tijdens de loting voor de groepsfase te weten komen welke tegenstanders het zal treffen. PSV bevindt zich in Pot 3.