×
Home Nieuws Livescore

Chelsea FC haalt Cole Palmer binnen van Manchester City in miljoenendeal

Chelsea FC haalt Cole Palmer binnen van Manchester City in miljoenendeal
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 20:24 uur

In een verrassende wending heeft Chelsea FC de jonge talentvolle middenvelder Cole Palmer overgenomen van Manchester City. De 21-jarige speler, die weinig uitzicht had op speeltijd bij The Citizens, krijgt nu de kans om zijn kunsten te vertonen in Londen.

Transferexpert Fabrizio Romano, bekend om zijn beroemde uitspraak 'Here we go', heeft laten weten dat Chelsea een bedrag van maar liefst 46 miljoen pond heeft overgemaakt naar Manchester City. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot 52,5 miljoen euro, waarmee een mondeling akkoord is bereikt. Palmer heeft tijdens de voorbereiding indruk gemaakt bij Manchester City en wist te scoren in zowel de UEFA Super Cup als de Community Shield. Binnen de club werd hij gezien als een groot talent, maar door de hevige concurrentie op het middenveld kreeg de Engelsman weinig speelminuten.

Dit seizoen heeft Palmer slechts tien minuten in de Premier League gespeeld. Zijn contract bij The Citizens liep nog door tot 2026. Chelsea is deze transferperiode flink aan het investeren en heeft al meer dan 400 miljoen euro uitgegeven. Onder andere Moisés Caicedo (116 miljoen euro), Roméo Lavia (62 miljoen euro), Christopher Nkunku (60 miljoen euro) en Axel Disasi (45 miljoen euro) zijn al naar de club gekomen.

De transfer van Cole Palmer naar Chelsea is nu definitief, zo meldt Fabrizio Romano. De clubs hebben snel overeenstemming bereikt en Palmer heeft groen licht gekregen. Medische tests zullen binnenkort worden ingepland. Chelsea-fans kunnen niet wachten om te zien wat Palmer kan brengen op het veld en hopen dat hij een waardevolle aanwinst zal zijn voor het team.