×
Home Nieuws Livescore

Steijn steunt Nederlandse clubs in Europa, maar niet in de competitie

Steijn steunt Nederlandse clubs in Europa, maar niet in de competitie
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 16:12 uur

Maurice Steijn heeft zijn vurige wens uitgesproken dat PSV zich vanavond triomfantelijk zal plaatsen voor de felbegeerde groepsfase van de Champions League, ten koste van het geduchte Rangers FC. Als fervent Ajax-trainer is het voor Steijn een interessante spagaat: enerzijds gunt hij zijn collega-trainers succes in Europa, maar anderzijds hoopt hij stiekem dat zij niet al te veel potten zullen breken in de competitie.

"Uiteraard ben ik loyaal aan Ajax, dat staat buiten kijf," verklaart Steijn tijdens de persconferentie op woensdagmiddag. "Maar ik kan het niet helpen om te hopen dat mijn collega-coaches en onze Nederlandse teams het gewoonweg fantastisch doen in Europa. Niet dat ik wil dat ze de competitie domineren, maar een beetje glans en glorie op het Europese toneel zou geweldig zijn."

Steijn reflecteert op het afgelopen jaar, waarin er veel discussie was over hoe coaches naar andere clubs kijken. "Het is een lastige kwestie," geeft hij toe. "Maar uiteindelijk zijn we allemaal professionals en willen we het beste voor het Nederlandse voetbal. Dus ja, ik hoop oprecht dat mijn collega's en onze teams zichzelf overtreffen in Europa. Het zou een enorme boost zijn voor het Nederlandse voetbal en een bron van trots voor ons allemaal."

Met een glimlach op zijn gezicht sluit Steijn zijn betoog af. "Laten we hopen dat PSV vanavond een geweldige prestatie neerzet en ons land vertegenwoordigt in de groepsfase van de Champions League. En wie weet, misschien kunnen we dan binnenkort ook een beetje juichen voor Ajax in Europa. Maar laten we vooral niet vergeten dat we allemaal één doel hebben: het Nederlandse voetbal naar grote hoogten brengen, zowel in de competitie als op het Europese podium."