×
Home Nieuws Livescore

Kian Fitz-Jim verlengt contract bij Ajax en gaat op huurbasis elders schitteren

Kian Fitz-Jim verlengt contract bij Ajax en gaat op huurbasis elders schitteren
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 15:00 uur

Volgens een bron binnen de voetbalwereld staat er een opmerkelijke gebeurtenis op het punt te gebeuren bij Ajax. Kian Fitz-Jim, een jonge en veelbelovende middenvelder, zou namelijk zijn handtekening gaan zetten onder een gloednieuw contract bij de Amsterdamse club. Hoewel de details nog niet volledig bekend zijn, wordt er gesuggereerd dat het contract meerdere jaren zal beslaan.

Wat deze overeenkomst echter zo bijzonder maakt, is het feit dat Fitz-Jim hoogstwaarschijnlijk direct na het ondertekenen van het contract op huurbasis zal vertrekken. Dit is een strategische zet van Ajax om ervoor te zorgen dat de talentvolle middenvelder niet transfervrij de club zal verlaten wanneer zijn huidige contract volgend seizoen afloopt.

Momenteel zijn Ajax en Fitz-Jim druk bezig met het afronden van de laatste details, zodat de contractverlenging officieel kan worden bevestigd. Het is duidelijk dat Ajax deze verhuur als voorwaarde heeft gesteld om ervoor te zorgen dat Fitz-Jim niet zonder enige vergoeding de club zal verlaten. Dit geeft aan dat de club nog steeds veel potentie ziet in de jonge speler, ondanks het feit dat hij op dit moment weinig perspectief heeft op speeltijd bij het eerste elftal.

Verschillende clubs hebben al interesse getoond om Fitz-Jim op tijdelijke basis over te nemen. Een van deze clubs is Excelsior, waarvan eerder al bekend werd dat zij geïnteresseerd zijn in de diensten van de middenvelder. Op dit moment lijkt Excelsior de beste papieren te hebben om Fitz-Jim aan te trekken. Het is duidelijk dat de ploeg onder leiding van trainer Marinus Dijkhuizen gelooft in het potentieel van de jonge speler en hem graag een kans wil geven om zich verder te ontwikkelen.

Al met al belooft deze contractverlenging een interessante wending te geven aan de carrière van Kian Fitz-Jim. Het is een slimme zet van Ajax om ervoor te zorgen dat ze niet met lege handen achterblijven wanneer zijn contract afloopt. Tegelijkertijd laat de club hiermee zien dat ze nog steeds veel vertrouwen hebben in het talent van Fitz-Jim en hem graag willen behouden voor de toekomst. Het is nu afwachten welke club uiteindelijk de kans krijgt om deze veelbelovende middenvelder op huurbasis aan te trekken.