×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam verliest sterkhouder Murkin aan Schalke 04: transfer bijna rond!

FC Volendam verliest sterkhouder Murkin aan Schalke 04: transfer bijna rond!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 13:48 uur

Voetballer Derry John Murkin maakt zich op voor een opwindende nieuwe stap in zijn carrière. Na een succesvolle periode bij FC Volendam heeft de verdediger besloten om de deur achter zich dicht te trekken en een nieuw avontuur aan te gaan. Volgens betrouwbare bronnen heeft de club uit het pittoreske vissersdorpje een overeenkomst bereikt met het Duitse Schalke 04 voor de transfer van Murkin.

Hoewel er nog enkele formaliteiten en een medische keuring moeten worden afgerond, is de transfer zo goed als rond. De exacte transfersom blijft vooralsnog geheim, maar er wordt gefluisterd dat FC Volendam eerder al twee aanbiedingen van respectievelijk 500.000 euro en 800.000 euro heeft afgewezen. Bij de uiteindelijke deal zullen er echter bonussen en een doorverkooppercentage betrokken zijn.

De Engelse Murkin heeft een groot deel van zijn jeugdopleiding doorlopen bij FC Volendam en heeft zich ontwikkeld tot een gewaardeerde linksback. Met bijna honderd officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de club heeft hij zijn waarde bewezen. Vorig seizoen was Murkin betrokken bij 34 wedstrijden en gaf hij vijf assists. Ook dit seizoen heeft hij al twee wedstrijden gespeeld voordat hij zijn transfer naar Schalke 04 afrondt.

Met deze nieuwe stap in zijn loopbaan hoopt Murkin zijn talent verder te ontplooien en zijn naam te vestigen in het internationale voetbal. Zowel FC Volendam als Schalke 04 kijken uit naar de samenwerking en zijn ervan overtuigd dat Murkin een waardevolle aanwinst zal zijn voor zijn nieuwe club. De fans kunnen niet wachten om hem in actie te zien en zijn benieuwd naar wat de toekomst zal brengen voor deze getalenteerde verdediger.