×
Home Nieuws Livescore

Ibrahim Afellay versterkt Feyenoord Onder 18 als assistent-trainer en wordt de rechterhand van Robin van Persie

Ibrahim Afellay versterkt Feyenoord Onder 18 als assistent-trainer en wordt de rechterhand van Robin van Persie
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 13:24 uur

Voormalig voetbalster en huidige analist Ibrahim Afellay heeft een nieuwe rol gekregen bij Feyenoord Onder 18. Op de officiële clubwebsite van de Rotterdammers is een foto verschenen waarop Afellay te zien is, toegevoegd aan het team. Hij zal fungeren als een waardevolle ondersteuning voor niemand minder dan Robin van Persie.

Afellay zal zijn intrede doen als assistent-trainer in het team van Van Persie, samen met mede-trainer Brian Pinas. Eerder heeft de analist al meegelopen bij de Feyenoord Academy, maar toen sloot hij aan bij Feyenoord Onder 17. Destijds waren ook Eljero Elia en Karim Saidi van de partij. Met zijn nieuwe functie als assistent van Van Persie zet Afellay zijn eerste stappen in de wereld van coaching.

Opmerkelijk genoeg heeft Afellay tijdens zijn actieve carrière nooit voor Feyenoord gespeeld. De geboren Utrechter heeft zijn voetbalkunsten vertoond bij clubs als PSV, FC Barcelona, Schalke 04, Olympiakos en Stoke City. Daarnaast heeft hij maar liefst 53 wedstrijden gespeeld voor het Nederlands elftal, waarin hij regelmatig zij aan zij stond met niemand minder dan Van Persie. In totaal heeft Afellay vier keer het Nederlands kampioenschap weten te veroveren.