×
Home Nieuws Livescore

Ajax haalt Georgische spits Mikautadze binnen voor recordbedrag

Ajax haalt Georgische spits Mikautadze binnen voor recordbedrag
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 09:12 uur

Ajax heeft vandaag een nieuwe aanwinst gepresenteerd in de vorm van de mysterieuze speler Georges Mikautadze. De club heeft flink wat geld neergelegd voor deze talentvolle spits, waarbij het basisbedrag maar liefst zestien miljoen euro bedraagt. Met bonussen kan dit bedrag zelfs oplopen tot negentien miljoen euro.

Mikautadze, afkomstig van het Franse FC Metz, heeft een contract getekend voor vijf seizoenen bij Ajax. Hij zal de aanvalslinie versterken na het vertrek van Mohammed Kudus naar West Ham United. De Georgische spits heeft vorig seizoen indruk gemaakt in de Ligue 2, waar hij Metz met 23 doelpunten en acht assists naar promotie heeft geleid. Op het hoogste niveau heeft hij na drie speelrondes al twee doelpunten op zijn naam staan.

Ajax had ook interesse in Thiago Almada van Atlanta United, maar de komst van Mikautadze had meer prioriteit en was bovendien goedkoper. De nieuwe aanwinst kan op meerdere posities uit de voeten, maar speelt het liefst als spits. Naast Ajax waren ook Stade Rennes, Olympique Lyon en Tottenham Hotspur geïnteresseerd in de diensten van Mikautadze.

Met de komst van Mikautadze is het nog niet uitgesloten dat technisch directeur Sven Mislintat voor het sluiten van de transferdeadline nog een aanvallend ingestelde speler aan de selectie van trainer Maurice Steijn zal toevoegen. Dit hangt samen met mogelijke vertrekken van Francisco Conceição, Christian Rasmussen en Davy Klaassen.

Volgens bronnen bij De Telegraaf is Sivert Mannsverk de volgende beoogde aanwinst van Ajax. Deze verdedigende middenvelder heeft de prioriteit van Mislintat en zou acht miljoen euro moeten kosten. Mannsverk heeft nog een contract tot 2025 bij zijn huidige club Molde FK.

Met de komst van Mikautadze en mogelijk Mannsverk lijkt Ajax zich goed te versterken voor het komende seizoen. De fans zijn dan ook vol verwachting voor wat deze nieuwe spelers kunnen brengen op het veld.