×
Home Nieuws Livescore

Ajax presenteert woensdagochtend nieuwe aanwinst: Mikautadze en Akpom klaar voor debuut tegen Fortuna Sittard

Ajax presenteert woensdagochtend nieuwe aanwinst: Mikautadze en Akpom klaar voor debuut tegen Fortuna Sittard
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 07:36 uur

In een verrassende wending heeft FC Metz eindelijk alle benodigde documenten ondertekend en is de transfer van Georges Mikautadze naar Ajax officieel afgerond. De aankondiging van deze nieuwe aanwinst zal plaatsvinden op woensdagochtend, zo meldt een betrouwbare bron aan het Algemeen Dagblad. Maar dat is niet het enige goede nieuws dat de ochtendkrant te melden heeft, want ook Chuba Akpom heeft eindelijk groen licht gekregen voor zijn werkvergunning.

Helaas zullen beide spelers nog niet kunnen schitteren in het duel tegen Ludogorets in de Johan Cruijff Arena. Ze zullen donderdag nog vanaf de tribune moeten toekijken. Maar zondag tegen Fortuna Sittard krijgen Mikautadze en Akpom eindelijk de kans om hun debuut te maken. De Georgische aanvaller zal op woensdag gepresenteerd worden als de nieuwste aanwinst van Ajax. Hij komt over van het Franse FC Metz voor een bedrag van zestien miljoen euro, dat met bonussen kan oplopen tot negentien miljoen.

Beide heren worden woensdagochtend ook al verwacht op het trainingsveld in Amsterdam. Met de komst van Mikautadze is de transfermissie van Sven Mislintat nog niet voltooid, want er wordt nog gezocht naar een rechtsbuiten. Voor die positie is diepgang een belangrijke vereiste, maar er zijn nog geen concrete namen naar buiten gekomen. Ook Josip Sutalo, een andere aanwinst, wacht nog op zijn debuut voor Ajax. Het is nog onbekend wanneer hij zijn eerste minuten kan gaan maken.

Voor de nachtbrakers of vroege vogels is er nog een interessant nieuwtje. De transfer van Georges Mikautadze is pas laat op dinsdagavond afgerond. Ajax zal de deal woensdagochtend bekendmaken, nadat de Georgische aanvaller al meteen zijn eerste training heeft afgewerkt. Ook Chuba Akpom, die naast zijn Championship-award nu ook zijn werkvergunning heeft bemachtigd, zal zich bij de training voegen.

Bron: Twitter - Johan Inan (@JohanInan) - 30 augustus 2023