×
Home Nieuws Livescore

West Ham United to Compete with PSV for Anderlecht Defender Zeno Debast

West Ham United to Compete with PSV for Anderlecht Defender Zeno Debast
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 07:24 uur

In de voetbalwereld gonst het van de geruchten en speculaties over mogelijke transfers. Naast de interesse van PSV lijkt het erop dat ook West Ham United zijn oog heeft laten vallen op de talentvolle Zeno Debast. De 19-jarige verdediger van Anderlecht wordt gezien als een alternatief voor Harry Maguire, die ondanks vele pogingen nog steeds niet vertrekt bij Manchester United.

Debast heeft zelf al aangegeven dat hij graag naar PSV wil, maar de aantrekkingskracht van de Premier League zou hem nog kunnen verleiden. Dinsdagnacht kwam het nieuws naar buiten dat Capital Football UK melding maakte van de interesse van West Ham United in de Belgische verdediger.

Bij PSV staat Debast al geruime tijd bovenaan het verlanglijstje als het gaat om verdedigende versterkingen. De jonge Belg is enthousiast over een mogelijke overstap naar Eindhoven, maar de onderhandelingen verlopen nog stroef. De club heeft aangegeven dat er eerst spelers moeten vertrekken voordat Debast überhaupt kan komen. Volgens bronnen zou een bedrag van vijftien miljoen euro voldoende moeten zijn om de deal rond te maken.

Toch heeft de komst van Debast op dit moment geen prioriteit voor PSV. De club is druk bezig met het afronden van de transfer van Hirving Lozano, waarvan verwacht wordt dat deze woensdag beklonken zal worden. Pas daarna zal PSV zich richten op het aantrekken van een nieuwe verdediger, mogelijk Miles Robinson van Atlanta United als alternatief voor Debast.

West Ham United hoopt daarentegen Debast als hun vierde zomeraanwinst binnen te halen, na eerder al Mohammed Kudus, Edson Álvarez en James Ward-Prowse te hebben aangetrokken. De interesse van de Engelse club lijkt serieus te zijn, gezien de berichten op social media waarin West Ham Central melding maakt van de interesse in Debast.

Het is afwachten hoe de transferperiode zich verder zal ontwikkelen en of Debast uiteindelijk zijn gewenste overstap zal maken naar PSV of dat West Ham United erin slaagt om hem naar de Premier League te halen. De komende dagen zullen ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen over de toekomst van deze veelbelovende Belgische verdediger.