×
Home Nieuws Livescore

FC Groningen-speler onthult waarom hij uit selectie is gezet: 'Het lijkt nu alsof we een moord hebben gepleegd'

FC Groningen-speler onthult waarom hij uit selectie is gezet: 'Het lijkt nu alsof we een moord hebben gepleegd'
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 20:37 uur

Tomas Suslov heeft onlangs zijn kijk op de situatie onthuld waarom FC Groningen besloten heeft zowel hem als Liam van Gelderen uit de selectie te zetten. Hoewel Suslov toegeeft een fout te hebben gemaakt, benadrukt hij dat het nu lijkt alsof ze een ernstig misdrijf hebben gepleegd.

Zowel Van Gelderen als Suslov waren afwezig op het trainingsveld van Groningen op dinsdag. Kort daarna maakte trainer Dick Lukkien bekend dat hij het duo uit het eerste team heeft verwijderd. De reden hiervoor wilde hij niet bekendmaken. In een interview met Dagblad van het Noorden vertelt Suslov zijn kant van het verhaal. "Maar nu lijkt het alsof we iets heel verschrikkelijks hebben gedaan. Het enige dat er is gebeurd, is dat we de verplichte looptraining na de wedstrijd tegen Willem II niet hebben gedaan."

"Begrijp me niet verkeerd, we realiseren ons heel goed dat het onprofessioneel was om ons niet aan die afspraak te houden, maar we waren een beetje emotioneel en gefrustreerd door de omstandigheden", vervolgt de Slowaak. "Ik probeer het niet goed te praten, zeker omdat ik dit seizoen al eerder problemen heb gehad, maar het is niet zo erg als iedereen denkt."

Suslov benadrukt dat de berichtgeving in de media een verkeerde indruk wekt. "We hebben geen moord gepleegd en we zijn ook niet dronken in de stad aangetroffen of iets dergelijks. We hebben alleen die looptraining niet gedaan. Nogmaals, ik ben er niet trots op en het is ook niet goed te praten, want we moeten gewoon ons werk doen bij de club. Maar ik wil wel duidelijk maken dat er niet meer achter zit dan dit."

Ondanks het feit dat Lukkien Suslov uit het eerste team heeft gezet, koestert de speler geen wrok jegens zijn trainer. "Trainer Dick is een geweldig persoon. We hebben veel met elkaar gesproken. Hij is ook een uitstekende coach die perfect bij FC Groningen past. Je zult mij geen negatief woord over hem horen zeggen."