×
Home Nieuws Livescore

Nick Viergever en teamgenoten nemen verantwoordelijkheid na ontslag trainer bij FC Utrecht

Nick Viergever en teamgenoten nemen verantwoordelijkheid na ontslag trainer bij FC Utrecht
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 16:12 uur

Voetballer Nick Viergever en zijn medespelers hebben hun verantwoordelijkheid genomen na het vertrek van trainer Michael Silberbauer bij FC Utrecht. Het is niet de eerste keer dat Viergever meemaakt dat zijn coach moet vertrekken, wat altijd een onaangename situatie is vanwege de hechte samenwerking en opgebouwde band. In een interview met RTV Utrecht gaf Viergever aan dat de spelersgroep zelfkritisch is en erkent dat ze niet hebben geleverd wat ze van elkaar verwachtten.

Hoewel Silberbauer als hoofdtrainer relatief weinig ervaring had, gelooft Viergever niet dat dit het probleem was. Hij benadrukte dat Silberbauer als voormalig speler veel ervaring heeft en precies weet hoe het werkt. Fouten maken en leren is volgens Viergever een normaal proces, zowel voor spelers als trainers. Hij gaf aan dat Silberbauer goed lag in de groep en dat ze samen werkten aan verbetering.

Silberbauer werd dinsdag ontslagen na drie opeenvolgende nederlagen bij FC Utrecht. Viergever kon niet zeggen of dit te vroeg was, aangezien dit een beslissing van de club is. Hij benadrukte dat de prestaties op het veld niet goed genoeg waren en dat ze daarmee als spelers de trainer in de steek hebben gelaten.