×
Home Livescore

RKC Waalwijk haalt Franse middenvelder Daouda Weidmann binnen op huurbasis van Serie A-club Torino

RKC Waalwijk haalt Franse middenvelder Daouda Weidmann binnen op huurbasis van Serie A-club Torino
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 11:49 uur

RKC Waalwijk heeft een sensationele transfer afgerond door de komst van een veelbelovende middenvelder uit het buitenland. De twintigjarige Daouda Weidmann, afkomstig uit het bruisende Frankrijk, zal het team komen versterken op huurbasis van Serie A-club Torino. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft RKC ook nog eens een optie tot koop bedongen.

De jonge Weidmann heeft geen tijd verspild en stond dinsdagochtend al op het trainingsveld in Waalwijk. Algemeen directeur Frank van Mosselveld is vol lof over de nieuwste aanwinst: "Daouda is een talentvolle middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan. We geven hem bij RKC de kans om zich verder te ontwikkelen en te laten zien wat hij in huis heeft."

Weidmann heeft een interessante voetbalreis achter de rug. Geboren en getogen in Parijs, begon hij zijn carrière bij Paris FC voordat hij in 2016 de overstap maakte naar het prestigieuze Paris Saint-Germain. Na acht indrukwekkende optredens in de Youth League namens PSG O19, besloot hij een jaar geleden de sprong naar Italië te wagen en zich aan te sluiten bij Torino. Daar heeft hij zijn wedstrijden gespeeld in het hoogste jeugdteam.

De keuze voor RKC en het Nederlandse voetbal was voor Weidmann een logische stap. "RKC Waalwijk en het Nederlands voetbal staan bekend als een plek waar jonge spelers de kans krijgen om zich te ontwikkelen", verklaart hij. "Dit is precies wat ik op dit moment nodig heb en waar ik me goed bij voel."

Met de komst van Weidmann heeft RKC deze zomer al een indrukwekkend aantal versterkingen binnengehaald. Naast Weidmann hebben ook Jeffrey Bruma, Denilho Cleonise, Godfried Roemeratoe, Reuven Niemeijer, Jeroen Houwen, Richonell Margaret, Aaron Meijers, Raz Meir, Ilias Takidine, Nouri El Harmazi en Filip Stevanovic zich bij de club gevoegd. Weidmann is de twaalfde aanwinst voor RKC Waalwijk.

De supporters van RKC kunnen niet wachten om Weidmann in actie te zien en hebben hun enthousiasme al laten blijken op social media. De club zelf deelde het nieuws met een tweet waarin ze Weidmann welkom heten en laten zien dat ze verheugd zijn met zijn komst. Het belooft een spannend seizoen te worden voor RKC Waalwijk met deze nieuwe aanwinsten aan boord.