×
Home Nieuws Livescore

FC Utrecht ontslaat hoofdtrainer Silberbauer na desastreuze seizoenstart

FC Utrecht ontslaat hoofdtrainer Silberbauer na desastreuze seizoenstart
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 10:12 uur

Michael Silberbauer heeft zijn positie als hoofdtrainer van FC Utrecht verloren. Na een rampzalige start in de Eredivisie, waarbij de club geen punten en doelpunten wist te behalen, heeft het bestuur ingegrepen. Op dinsdagochtend is de spelersgroep op de hoogte gebracht van deze beslissing.

Slechts acht maanden geleden volgde Silberbauer Henk Fraser op, maar nu staat hij alweer op straat. De dramatische seizoensstart heeft de discussie over zijn positie flink aangewakkerd. Na een crisisoverleg is er besloten dat Silberbauer niet de juiste persoon is om de problemen in Stadion Galgenwaard op te lossen.

Na de derde opeenvolgende nederlaag trok de Deense trainer afgelopen zondag al een pijnlijke conclusie. "Ik kan alleen maar zeggen dat dit niet goed genoeg is voor een club met zulke ambities", aldus Silberbauer na de 1-0 nederlaag tegen promovendus PEC Zwolle.

Op dit moment is het nog niet bekend wie Silberbauer zal opvolgen, maar voorlopig zal Rob Penders zijn taken waarnemen. Penders heeft eerder bij FC Eindhoven al succesvol als hoofdtrainer gefungeerd.

Sinds het vertrek van Erik ten Hag naar Ajax in januari 2018 heeft FC Utrecht maar liefst zeven verschillende trainers gehad, waarvan er vier voortijdig zijn vertrokken. Alleen de interim-coaches Dick Advocaat en Rick Kruys hebben hun klus afgemaakt. Silberbauer is nu de vijfde trainer in deze reeks.

In 2008 maakte Silberbauer zijn debuut bij FC Utrecht. Als middenvelder speelde hij 113 wedstrijden voor de club uit de Domstad. Als aanvoerder speelde hij een belangrijke rol in de succesvolle Europese campagne van het seizoen 2010/2011.

🗞️ FC Utrecht en Michael Silberbauer gaan per direct uit elkaar. #fcutrecht #vanuithethart

— FC Utrecht (@fcutrecht) 29 augustus 2023