×
Home Nieuws Livescore

Rafael van der Vaart haalt uit naar Rangers FC: "Ik vind ze echt helemaal niks!"

Rafael van der Vaart haalt uit naar Rangers FC:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2023 07:14 uur

Voormalig voetballer Rafael van der Vaart heeft zijn afkeer voor de tegenstander van PSV, Rangers FC, duidelijk laten blijken. In een interview met Ziggo Sport's Rondo liet de analist weten dat hij weinig problemen verwacht voor het team van trainer Peter Bosz als het gaat om het spel van Schotse ploegen in het algemeen.

"Rangers vind ik echt helemaal niks", begon Van der Vaart direct. "Vroeger was het al heerlijk om tegen Schotse ploegen te spelen. Ze dekken niet goed door en er zijn veel ruimtes. Thuis lijkt het altijd wat, vanwege het indrukwekkende stadion en het fanatieke publiek. Maar ik kan me echt niet voorstellen dat PSV hier niet doorheen komt."

Ruud Gullit daarentegen waarschuwt juist voor het sluwe spel van de Schotten. "Ik denk dat je het onderschat. Als PSV echt zo goed was, hadden ze dik moeten winnen en dat hebben ze niet gedaan. Ze domineren wel, maar creëren weinig kansen. Rangers wacht gewoon geduldig tot je een fout maakt." De Eindhovenaren spelen woensdag de returnwedstrijd in eigen huis in de laatste voorronde van de Champions League.

Volgens Dick Advocaat, die ook aanwezig was, heeft het spel van de nieuwe PSV-trainer zowel voordelen als nadelen. "Bij Bosz ligt het gevaar nu achterin. Het ziet er wel goed uit, omdat hij altijd aanvallend voetbal wil spelen. Dat is altijd zijn stijl, maar hij heeft verdedigers nodig die dat spel aankunnen. Zo'n André Ramalho brengt zichzelf vooral in de problemen als je hem ziet voetballen."

Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen PSV en Rangers FC, waarbij de meningen over de kansen van beide teams verdeeld zijn. Van der Vaart is ervan overtuigd dat PSV de overwinning zal behalen, terwijl Gullit waarschuwt voor de slimme tactieken van de Schotten. Het is afwachten hoe de wedstrijd zal verlopen en welk team uiteindelijk de laatste voorronde van de Champions League zal bereiken.