×

Atlético Madrid vernedert Rayo Vallecano met 0-7, maar verliest Memphis Depay

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 23:36 uur

Atlético Madrid heeft maandagavond een verpletterende overwinning behaald. Op bezoek bij Rayo Vallecano wisten de spelers van Los Colchoneros maar liefst zeven keer het net te vinden. Het enige minpuntje van de avond was het uitvallen van Memphis Depay.

Memphis vormde samen met Antoine Griezmann de aanvalslinie in Vallecas. De bezoekers begonnen sterk: al na twee minuten opende Griezmann de score na een mooie assist van Memphis en Rodrigo de Paul. Een kwartier later verdubbelde Memphis zelf de voorsprong en leek Atlético op weg naar een monsterscore.

Helaas moest Memphis na een halfuur spelen het veld verlaten vanwege een spierblessure. Deze blessure komt op een zeer ongelegen moment voor bondscoach Ronald Koeman, met het oog op de naderende EK-kwalificatiewedstrijden. Nog voor rust maakte Nahuel Molina de 0-3 en met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust bleef Atlético domineren en de vierde treffer viel pas een kwartier voor tijd. Álvaro Morata sneed door de verdediging van Rayo en rondde koelbloedig af. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Ángel Correa. Hij strafte een fout van de Rayo-doelman genadeloos af met een schitterende stift. De 0-6 werd gescoord door Morata, die opnieuw door de verdediging sneed en dit keer in de verre hoek afrondde. Het slotakkoord was voor Marcos Llorente, die op aangeven van Morata de bal in het doel schoof.

Atlético Madrid liet zien dat ze in topvorm zijn en Rayo Vallecano had geen antwoord op het sterke spel van de bezoekers. Met deze eclatante overwinning heeft Atlético een statement gemaakt in La Liga.