×
Home Nieuws Livescore

Belgische spits Romelu Lukaku maakt sensationele overstap naar AS Roma

Belgische spits Romelu Lukaku maakt sensationele overstap naar AS Roma
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 21:25 uur

Een grote transfer is in de maak voor de Belgische voetballer Romelu Lukaku. De dertigjarige spits verlaat Chelsea op huurbasis en gaat aan de slag bij AS Roma, zo meldt de bekende transferspecialist Fabrizio Romano.

Volgens Romano is de deal helemaal rond. Lukaku zal voor één seizoen naar Roma verhuizen. Aankomende dinsdag zal hij naar Italië vliegen, waar hij gepresenteerd zal worden als de nieuwste aanwinst van het team onder leiding van José Mourinho. Om Lukaku voor een seizoen te huren, zal Roma ruim vijf miljoen euro overmaken aan Chelsea. Daarnaast neemt Roma het salaris van Lukaku over en zal hij de komende tien maanden 7,5 miljoen euro ontvangen.

Deze zomer was er veel interesse in Lukaku, die niet in de plannen van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino voorkomt. De Belg was op weg naar Juventus, maar deze deal ging om verschillende redenen niet door. Clubs uit Saudi-Arabië leken de enige serieuze optie voor Lukaku, totdat Roma zich meldde.

Lukaku speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Internazionale. In 25 wedstrijden in de Serie A wist hij tien doelpunten te maken.

Romelu Lukaku naar AS Roma, daar gaan we! Er is overeenstemming bereikt over een huurovereenkomst die geldig is tot juni 2024 - de speler zal dinsdag naar Rome reizen. Het salaris van Lukaku wordt gedekt voor ongeveer 7,5 miljoen euro gedurende 10 maanden. De huurprijs is hoger dan 5 miljoen euro. Ook aan de kant van de speler is er groen licht. De deal is rond.