×
Home Nieuws Livescore

Ajax en FC Metz bijna akkoord over transfer Mikautadze: medische keuring dinsdag in Amsterdam verwacht

Ajax en FC Metz bijna akkoord over transfer Mikautadze: medische keuring dinsdag in Amsterdam verwacht
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 18:36 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen lijkt Ajax een nieuwe aanwinst binnen te halen. Volgens de gerenommeerde transferexpert Fabrizio Romano zijn de Amsterdammers bijna akkoord met FC Metz over de transfer van Georges Mikautadze. De puntjes worden op dit moment op de i gezet en de Georgiƫr wordt dinsdag in Amsterdam verwacht voor zijn medische keuring.

Het is geen geheim dat Ajax op zoek was naar versterking voor de aanvalslinie. Eerder werd al duidelijk dat de komst van Tiago Almada van Atlanta United een lastige zaak zou worden. De Argentijn was de eerste keus om de vertrokken Mohammed Kudus te vervangen, maar het bestuur van Ajax stak hier een stokje voor. Almada bleek te duur te zijn. Gelukkig heeft Ajax nu bijna beet met Mikautadze, die als goedkoper alternatief wordt gezien.

Opvallend genoeg had Mikautadze zelf ook wel oren naar een overstap naar Ajax. De spits van FC Metz maakte afgelopen seizoen indruk in de Ligue 1 en ook dit jaar is hij goed op dreef. Het enige nadeel voor Ajax is dat Mikautadze het liefst als centrumspits speelt. Deze positie wordt echter al regelmatig ingevuld door Brian Brobbey en zomeraanwinst Chuba Akpom.

Het is duidelijk dat Ajax er alles aan doet om de selectie te versterken en competitief te blijven. Met de mogelijke komst van Mikautadze lijkt de club een veelbelovend talent aan boord te halen. De medische keuring zal morgen plaatsvinden, en als alles volgens plan verloopt, kan Ajax binnenkort officieel de komst van Mikautadze aankondigen.