×
Home Nieuws Livescore

Virgil van Dijk riskeert zware straf na rode kaart en verbale uitbarsting

Virgil van Dijk riskeert zware straf na rode kaart en verbale uitbarsting
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 16:36 uur

Virgil van Dijk riskeert een zware bestraffing na een incident tijdens de wedstrijd tegen Newcastle United. De aanvoerder van Liverpool ontving een directe rode kaart en verliet het veld met veel ophef.

Van Dijk beging een overtreding op Alexander Isak, de spits van Newcastle. Scheidsrechter John Brooks was resoluut en stuurde de Nederlandse international weg. Volgens The Times kan Van Dijk mogelijk voor vier wedstrijden geschorst worden door de FA, wat betekent dat hij de hele maand september niet in actie zal komen. Het medium meldt echter ook dat het waarschijnlijk is dat de verdediger drie wedstrijden moet toekijken.

De hoogte van de schorsing heeft niets te maken met de overtreding van Van Dijk. De centrale verdediger wees namelijk naar Brooks en gebruikte "krachtige taal" nadat hij de kaart had ontvangen. Naar verluidt noemde Van Dijk de scheidsrechter onder andere een "verdomde grap". Na het verlaten van het veld zou Van Dijk ook zijn frustratie hebben geuit tegenover de vierde official.

De FA is momenteel het verslag van Brooks aan het bestuderen en zal daarna een beslissing nemen. Als Van Dijk voor drie wedstrijden geschorst wordt, zal hij de wedstrijden tegen Aston Villa, Wolverhampton Wanderers en West Ham United missen. Als hij vier wedstrijden krijgt, zal hij ook het duel met Tottenham Hotspur vanaf de tribunes moeten bekijken.