×
Home Nieuws Livescore

Spannend duel tussen Newcastle United en Liverpool FC eindigt in overwinning voor The Reds, ondanks rode kaart Van Dijk

Spannend duel tussen Newcastle United en Liverpool FC eindigt in overwinning voor The Reds, ondanks rode kaart Van Dijk
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 10:02 uur

In een zinderend duel hebben Newcastle United en Liverpool FC zondagavond de voetbalwereld op zijn kop gezet. Wat begon als een moeizame wedstrijd voor The Reds, eindigde in een spectaculaire overwinning, ondanks een vroege rode kaart voor sterspeler Virgil van Dijk.

Liverpool, dat tot nu toe vier punten had behaald in de eerste twee speelronden, hoopte met een overwinning op The Magpies goede zaken te doen. Maar het liep anders. De thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong dankzij een doelpunt van nieuwkomer Anthony Gordon. En alsof dat nog niet genoeg was, haalde Van Dijk zijn tegenstander onderuit en werd hij direct bestraft met een rode kaart.

Ondanks de tegenslag van de vroege uitsluiting, bleef het scorebord in de eerste helft onveranderd. In de tweede helft raakte Newcastle nog de paal via Miguel Almiron, maar het was Liverpool dat uiteindelijk de gelijkmaker wist te scoren. Darwin Núñez werd de diepte ingestuurd en schoot de bal hard en zuiver via de binnenkant van de paal in het net.

Newcastle probeerde nog wanhopig de voorsprong te heroveren en claimde zelfs hands in blessuretijd, maar het was Liverpool dat aan het langste eind trok. In de laatste minuten van de wedstrijd werd Núñez opnieuw de diepte ingestuurd en met een fantastische afronding redde hij zijn team. Dankzij deze late overwinning heeft Liverpool nu zeven punten uit de eerste drie wedstrijden en staat het op een verrassende vierde plaats in de Premier League.

Jürgen Klopp kan zijn geluk niet op en mag de Uruguayaanse spits Núñez bedanken voor zijn heldenrol. Deze onverwachte zege zal nog lang in de geschiedenisboeken van het voetbal blijven staan.