×
Home Nieuws Livescore

Willem van Hanegem geschokt door zwak optreden FC Groningen tegen Willem II

Willem van Hanegem geschokt door zwak optreden FC Groningen tegen Willem II
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 28 augustus 2023 09:36 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem is aangenaam verrast door de prestaties van FC Groningen, dat afgelopen zondag tegen Willem II niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel. De Kromme, zoals Van Hanegem liefkozend wordt genoemd, ziet dit als een reden tot nieuwe opwinding in De Euroborg.

Van Hanegem besloot naar de wedstrijd tussen Groningen en Willem II te kijken nadat het thuisduel van Feyenoord met Almere City werd stilgelegd vanwege onweer. Tot zijn grote vreugde werd hij niet teleurgesteld. "Ik las dat die ploeg nog steeds salarissen betaalt die passen bij een Eredivisie-club. Dat is het enige wat nog met de Eredivisie te maken heeft, want het spel was zo fantastisch dat het tranen van vreugde in mijn ogen bracht", aldus De Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem merkte op dat meerdere spelers van Groningen "op een ontspannen manier terugsjokten na balverlies". Hij benoemde in het bijzonder spits Kevin van Veen. "Deze jongen heeft in het buitenland een aantal doelpunten gemaakt en is met veel bombarie binnengehaald. Er waren allerlei 'kenners' die, net als hijzelf, voorspelden dat hij meer dan dertig doelpunten zou maken. Maar tot nu toe staat de teller nog op nul. Ik zag vooral een speler die maar wat aan het doen was. Als supporter van Groningen zou ik me nu alweer zorgen maken."

In een reactie op de kritiek van Van Hanegem toonde Kevin van Veen zich teleurgesteld dat hij niet aan de verwachtingen kon voldoen tegen Willem II. Hij erkende dat zijn zelfverzekerde uitspraken voor hoge verwachtingen hebben gezorgd. Daarnaast speelt er ook nog een privésituatie op de achtergrond.