×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem vrolijk door Feyenoord's 6-1 zege op Almere City, Gimenez schittert

Van Hanegem vrolijk door Feyenoord's 6-1 zege op Almere City, Gimenez schittert
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 23:36 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem was aangenaam verrast door de prestatie van Feyenoord afgelopen zondagmiddag. De Rotterdamse club behaalde namelijk hun eerste overwinning van het seizoen door Almere City met maar liefst 6-1 te verslaan.

In zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad uitte Van Hanegem zijn optimisme over de prestaties van Feyenoord. "Als supporter van Feyenoord kan ik weer een beetje hoop koesteren", liet hij weten. "Feyenoord liet echt leuke aanvallen zien en Paixão speelde weer uitstekend. Ook Santiago Gimenez is duidelijk aan het verbeteren. Niet alleen vanwege zijn twee doelpunten, maar ook omdat hij een strafschop benutte. Hij wordt steeds scherper."

Van Hanegem was vooral onder de indruk van Gimenez als aangever, toen hij invaller Ayase Ueda in een kansrijke positie bracht. "Dat zegt wel iets, aangezien Ueda eigenlijk zijn concurrent is. Maar Gimenez koos voor het belang van het team. Hij weet dat Ueda te goed is om op de bank te zitten. Dat ene moment maakte mij echt vrolijk. Bij Feyenoord willen ze weer samenwerken en dat is precies hoe het hoort."

Komende donderdag zal PSV-Feyenoord te horen krijgen welke tegenstanders ze zullen treffen in de groepsfase van de Champions League. PSV hoopt ook een plekje te bemachtigen, maar moet eerst Rangers FC verslaan. Van Hanegem merkte op: "PSV heeft nu al drie keer binnen een jaar tegen die club gespeeld en geen enkele keer gewonnen. Ze willen zo graag laten zien dat ze kunnen opbouwen rondom hun eigen zestienmetergebied, met allerlei Schotten om hen heen."

Al met al was het een positieve dag voor Feyenoord en hun supporters, en Van Hanegem kijkt uit naar wat de toekomst zal brengen voor de club.