×
Home Nieuws Livescore

KPMG-rapport Ajax: Mislintat negeerde scouting, 110 miljoen verspild

KPMG-rapport Ajax: Mislintat negeerde scouting, 110 miljoen verspild
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 14 april 2024 11:48 uur

Bij een vooraanstaande voetbalclub in Nederland staat momenteel de positie van hun algemeen directeur Alex Kroes centraal in de aandacht. Echter, recente bevindingen van Het Parool onthullen dat er een ander belangrijk aspect van de club over het hoofd wordt gezien. Uit een KPMG-rapport blijkt namelijk dat er sprake is van verontrustende zaken die niet genegeerd mogen worden.

Het lijkt erop dat de verantwoordelijke persoon voor de scouting, Sven Mislintat, een opmerkelijke beslissing heeft genomen door de aanbevelingen van het rapport volledig te negeren. In plaats daarvan heeft hij aanzienlijke bedragen, tot wel 110 miljoen euro, geïnvesteerd in spelers die niet aan de verwachtingen voldeden en teleurstellende prestaties leverden op het veld.

Deze onthullingen werpen een nieuw licht op de gang van zaken binnen de club en roepen vragen op over het beleid en de besluitvorming. Het is duidelijk dat er meer aandacht moet worden besteed aan de interne processen en dat er maatregelen moeten worden genomen om de toekomst van de club veilig te stellen.