×

Emotionele Haye schenkt Sparta koppositie met rode kaart

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 20:36 uur

In een zinderend duel tussen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam kon Thom Haye zijn gevoelens niet langer onder controle houden. Op een zonnige zondagmiddag liet de middenvelder zich gaan en ontving hij in de blessuretijd een directe rode kaart na een onstuimige tackle op zijn tegenstander. Het thuispubliek keek met verbijstering toe terwijl Heerenveen met 1-3 achterstond en de kans op de felbegeerde koppositie in rook op zag gaan. Haye, volledig overmand door emoties, moest een minuutje eerder dan zijn teamgenoten onder de douche stappen.

De overwinning van Sparta zorgde er echter voor dat de Rotterdamse club juist de nieuwe koploper werd. Met een mix van vreugde en verbazing vierden de spelers van Sparta hun triomf, terwijl de teleurstelling bij Heerenveen voelbaar was. Het was een wedstrijd vol onverwachte wendingen en intense emoties, die het publiek op het puntje van hun stoel hield.