×

Feyenoord vliegt uit de startblokken en vernedert Almere City met 6-1 in eigen Kuip!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 19:13 uur

Feyenoord heeft op sensationele wijze zijn eerste overwinning van het seizoen behaald tegen Almere City. De Rotterdammers lieten er geen gras over groeien en vernederden de promovendus met maar liefst 6-1 in hun eigen Kuip.

Na twee gelijke spelen in de Eredivisie was een overwinning op Almere City een absolute must voor Feyenoord. En ze begonnen meteen sterk. Slechts vier minuten in de wedstrijd kon het Feyenoord-publiek al juichen. Quinten Timber, die een uitstekende eerste helft speelde, draaide knap weg bij zijn tegenstander en gaf een perfecte pass op maat aan Santiago Gimenez. De Mexicaan faalde niet en scoorde koelbloedig tegen doelman Nordin Bakker.

Maar toen sloeg het noodlot toe. Het begon te donderen en bliksemen boven De Kuip, waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis besloot om alle spelers naar binnen te sturen. Het duel werd meer dan dertig minuten stilgelegd en volgens het protocol zou de wedstrijd dan definitief gestaakt moeten worden. Maar trainers Arne Slot en Alex Pastoor waren vastberaden om door te spelen en Nijhuis stemde daarmee in.

De onderbreking leek Feyenoord niet te deren. Nog geen tien minuten na de hervatting tekende Igor Paixão, op aangeven van Calvin Stengs, voor de 2-0. En negen minuten later was de wedstrijd al beslist. Verdediger Gernot Trauner gaf een perfecte steekpass op Lutsharel Geertruida, die de bal keurig langs Bakker schoof.

Met een comfortabele 3-0 voorsprong gingen beide ploegen voor de tweede keer de kleedkamer in. En Feyenoord kwam opnieuw sterk uit de startblokken. Vijf minuten na de rust volleerde Mats Wieffer prachtig raak uit een corner, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 4-0. Gimenez tekende vervolgens vanaf de strafschopstip voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Bij een 5-0 tussenstand kreeg Slot de gelegenheid om debutant Gjivai Zechiël in te brengen als vervanger van Quilindschy Hartman.

Maar Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther moest toch nog een keer vissen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde de negentienjarige Jochem Ritmeester van de Kamp voor de eretreffer van Almere. Het laatste woord was echter aan Timber, die een rebound benutte en daarmee de eindstand op 6-1 bepaalde. Scheidsrechter Nijhuis floot direct daarna voor het laatst.

Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Fortuna Sittard en een 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam heeft Feyenoord eindelijk zijn eerste overwinning binnen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, dat na drie wedstrijden nog geen enkel punt heeft behaald en ook nog op zoek is naar zijn eerste competitiedoelpunt.