Home Nieuws Livescore

Manchester City blijft ongeslagen in Premier League met moeizame zege op Sheffield United

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 18:36 uur

Manchester City blijft ongeslagen in de Premier League na drie wedstrijden. In een spannende ontmoeting met Sheffield United wist de ploeg van Pep Guardiola uiteindelijk met 1-2 te winnen, maar het was zeker geen makkelijke overwinning.

Nathan Aké en Rúben Dias vormden het centrale verdedigingsduo voor City en hadden weinig moeite met de aanvallers van Sheffield United. City had gedurende de hele wedstrijd meer dan tachtig procent balbezit en gaf nauwelijks kansen weg, maar het duurde lang voordat ze het net wisten te vinden. Dit kwam vooral door de moeilijke avond van Erling Haaland, die het lastig had op Bramall Lane.

De Noorse spits miste meerdere kansen, inclusief een penalty, wat zeldzaam is voor hem. Maar uiteindelijk was het Haaland die de wedstrijd besliste. Op aangeven van Jack Grealish kopte hij de bal knap binnen. City leek op weg naar de overwinning, maar Sheffield kwam vijf minuten voor tijd verrassend langszij.

City liet zich echter niet uit het veld slaan en drie minuten later zorgde Rodri alsnog voor de winnende treffer. Met deze overwinning heeft City nu negen punten uit drie wedstrijden en staat daarmee bovenaan in de Premier League. West Ham United, Tottenham Hotspur en Arsenal volgen met zeven punten.

In een andere wedstrijd won Aston Villa met 1-3 van Burnley.