×
Home Nieuws Livescore

Feyenoord jaagt op eerste Eredivisie-zege tegen Almere City in eigen Kuip. Trauner keert terug na blessure en start als aanvoerder. Minteh verkiest boven Jahanbakhsh in voorhoede.

Feyenoord jaagt op eerste Eredivisie-zege tegen Almere City in eigen Kuip. Trauner keert terug na blessure en start als aanvoerder. Minteh verkiest boven Jahanbakhsh in voorhoede.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 16:36 uur

Feyenoord staat aan de vooravond van een spannende strijd in de Eredivisie, waarbij ze op zoek gaan naar hun allereerste overwinning van dit seizoen. Dit keer zullen ze het opnemen tegen de geduchte tegenstander Almere City, die onlangs gepromoveerd zijn naar de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. De wedstrijd zal plaatsvinden in het legendarische stadion De Kuip, waar de Feyenoord-fans hun team vol enthousiasme zullen aanmoedigen.

Trainer Arne Slot kan rekenen op de terugkeer van Gernot Trauner, die hersteld is van een vervelende blessure. Als blijk van vertrouwen zal Trauner zelfs de aanvoerdersband dragen en vanaf de aftrap het veld betreden. Deze ervaren verdediger zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de verdediging van Feyenoord.

In de voorhoede heeft Slot besloten om Yankuba Minteh een kans te geven. Deze jonge speler krijgt de voorkeur boven de ervaren Alireza Jahanbakhsh. Het is een gedurfde keuze van de trainer, maar hij gelooft dat Minteh de nodige creativiteit en doelgerichtheid kan brengen in de aanvalslinie.

De opstelling van Feyenoord ziet er als volgt uit: Wellenreuther op doel, met Geertruida, Hancko, Trauner en Hartman als verdedigers. Het middenveld wordt bezet door Wieffer, Timber en Stengs, terwijl Minteh, Gimenez en Paixao de aanval zullen leiden. Deze opstelling belooft een evenwichtige mix van ervaring en jeugdig enthousiasme.

Almere City zal echter niet zonder slag of stoot ten onder gaan. Met een sterke opstelling, bestaande uit Bakker in het doel, Floranus, Barbet, Van Bruggen en Akujobi in de verdediging, en Koopmeiners, Peña op het middenveld, zullen zij proberen om Feyenoord te slim af te zijn. Daarnaast zullen Duijvestijn, Limbombe, Van la Parra en Robinet voorin voor de nodige dreiging zorgen.

Deze wedstrijd belooft een waar spektakel te worden, waarbij beide teams er alles aan zullen doen om de overwinning binnen te slepen. De fans kunnen zich opmaken voor een zinderende middag vol passie, strijd en voetbalplezier.