×
Home Nieuws Livescore

Iniesta: "Onaanvaardbaar incident op WK overschaduwt prestatie Spaanse vrouwen"

Iniesta:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 27 augustus 2023 12:49 uur

Andres Iniesta, de voormalige wereldkampioen, heeft zijn ongenoegen geuit over een recent incident op het WK tussen Luis Rubiales en Jennifer Hermoso. Hij noemt de houding van de Spaanse voetbalbond "onaanvaardbaar". Iniesta is teleurgesteld dat het incident de schitterende prestatie van het Spaanse vrouwenteam overschaduwt.

In een emotioneel betoog deelt Iniesta zijn verdriet. "Als persoon, als vader van drie dochters, als echtgenoot en als voetballer wil ik mijn verdriet uiten", begint hij. "We kunnen dit soort incidenten niet tolereren, vooral omdat het de prachtige prestatie van het winnen van een WK naar de achtergrond heeft gedrukt." Het kusincident tussen Rubiales en Hermoso ging de hele wereld over.

Iniesta betreurt vooral dat er alleen maar wordt gesproken over het incident. "Ik kan me niet voorstellen hoe de spelers van het nationale team zich nu voelen als ze zien dat er niet wordt gesproken over het geweldige toernooi dat ze hebben gespeeld en het fantastische voetbal dat ze ons hebben laten zien. Het is jammer dat een mooi verhaal dat spelers in de loop der jaren hebben opgebouwd, nu besmeurd is."

Daarna richt Iniesta zich tot Rubiales zelf. "In plaats daarvan hebben we te maken gehad met een president die vasthoudt aan zijn standpunt, die niet toegeeft dat zijn gedrag onaanvaardbaar is en dat hij het imago van ons land en ons voetbal in de hele wereld schaadt."

Op Twitter deelde Iniesta zijn gevoelens over de situatie. Hij schreef: "Na wat er deze week is gebeurd, wil ik mijn verdriet uiten, als persoon, als vader van drie dochters, als echtgenoot en als voetballer, over de gebeurtenissen die we meemaken in ons voetbal en rondom het Spaanse vrouwenteam. Ik geloof dat we dit niet kunnen tolereren..."